BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nun 20’ncisi Isparta’da başladı

TÜRKÇİMENTO’nun 2002 yılından bu yana düzenlediği BETONART Mimarlık Yaz Okulu bu yıl Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde 15 Temmuz’da başladı. 24 Temmuz’a kadar sürecek program kapsamında, üniversitelerin mimarlık bölümünde okuyan ve 4. sınıfa geçen 18 öğrenci, beton malzemeyi hem teorik hem uygulamalı tanıma fırsatı veren atölyelere ve saha uygulamasına katılacak.

BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nun 20’ncisi Isparta’da başladı
Yayınlama: 17.07.2024
1
A+
A-

Küratörlüğünü Begüm Yılmaz Bilgin ve Caner Bilgin’in, moderatörlüklerini Doç. Dr. Hatice Gökçen Özkaya, Dr. Öğr. Üyesi Duygu Köse, Yüksek Mimar Erhan Vural ve Yüksek Mimar Aygen Erol Çakır’ın yaptığı ve Türkiye’nin dört bir yanından mimarlık öğrencilerini bir araya getiren program “Timeless/Zamansız” temasıyla gerçekleşiyor.

Türkiye’nin dört bir yanından mimarlık öğrencilerini bir araya getiren ve TÜRKÇİMENTO’nun 2002 yılından bu yana düzenlediği BETONART Mimarlık Yaz Okulu Programı’nın 20.si bu yıl Isparta’da yapılıyor.

Yaz okulu etkinliği bu yıl Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ev sahipliğinde, 15-24 Temmuz 2024 tarihleri arasında Göltaş Çimento ana sponsorluğunda, Limak Çimento Akademi ve Çimentaş Altın Sponsorluğunda, Polisan Yapıkim gümüş sponsorluğunda ve Fibrobeton malzeme sponsorluğunda düzenleniyor.

BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nun 20’ncisi Isparta’da başladı

Küratörlüğünü Begüm Yılmaz Bilgin ve Caner Bilgin’in, moderatörlüklerini Doç. Dr. Hatice Gökçen Özkaya, Dr. Öğr. Üyesi Duygu Köse, Yüksek Mimar Erhan Vural ve Yüksek Mimar Aygen Erol Çakır’ın yapacağı ve Türkiye’nin dört bir yanından mimarlık öğrencilerini bir araya getiren programın teması “Timeless/Zamansız” olarak belirlendi. Tema, betonun tarih boyunca geçirdiği evrimi ve teknolojinin bu önemli malzeme üzerindeki etkilerini derinlemesine incelemeyi hedefliyor.

TÜRKÇİMENTO, güçlü ve sektör için büyük önem taşıyan bu alanda bugüne kadar 500’den fazla genç mimara ulaştı.

Ülke ekonomisine katkı sağlamanın yanı sıra toplumsal kalkınmada etkin rol oynayan ve geleceğin mimarlarının sektörle tanışmasına öncülük eden TÜRKÇİMENTO, BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nu 2002 yılından beri düzenliyor.

TÜRKÇİMENTO, sektör için büyük önem taşıyan bu alanda yaz okulu programıyla bugüne kadar 500’den fazla genç mimara ulaştı. Beton malzemeyi hem teorik hem uygulamalı olarak tanıtma imkanı sunan bu program, birçok üniversitede mimarlık ve iç mimarlık bölümleri için şantiye stajı olarak kabul ediliyor.

Program kapsamında, Türkiye’nin farklı şehirlerindeki üniversitelerden seçilen ve mimarlık bölümlerinde 4. sınıfa geçen öğrencilere beton malzemeyi hem teorik hem uygulamalı tanıma fırsatı verilecek. BETONART Mimarlık Yaz Okulu, etkinliğin son günü öğrencilerin yaptığı eserlerin sergilenmesi ve sertifika dağıtımıyla tamamlanacak. 

“Yaz okulunu 20 yaşına kadar getirmiş olmak büyük onur”

Betonart Mimarlık Yaz Okulu etkinliğinin açılışında konuşan TÜRKÇİMENTO Eğitim Sorumlusu Zeynep Hazer, “TÜRKÇİMENTO olarak gençlerin, teorik eğitimleri uygulamaya taşımasına imkan sunmayı ve sektör öncüleriyle bir araya gelmelerini amaçladık. Etkinliğin burada bulunan başta öğrencilerimiz olmak üzere herkes için unutulmaz olmasını diliyoruz. Bu etkinlik TÜRKÇİMENTO olarak bizim için çok değerli, 20 yaşına kadar getirmiş olmamız büyük onur. Umuyoruz sizler için de hayatınızın önemli bir dönemi olarak yer eder. BETONART Mimarlık Yaz Okulu Programlarımızın bizdeki yeri her zaman çok ayrı olmuştur. Öğrencilerimizin henüz mezun olmadan betonu ve çimentoyu tanımaları ve bu ürünleri yaratıcılıklarıyla birleştirmeleri çok değerli. Etkinliğimizi anlamlı ve faydalı kılan şeyin de burada öğrendiklerinizi mezuniyetinizden sonra kullanmanız olacak. Şimdiden yaz okulu sonunda ortaya çıkacak eserleri görmek için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nun 20’ncisi Isparta’da başladı

Ayrıca etkinliğin açılışında Yaz Okulu Koordinatörü Ferhan Yalçın’ın yanı sıra sponsor temsilcilerimiz Polisan Yapıkim Arge Müdürü Mahmut Ali Öncel, Çimentaş İK Müdürü Yunus Pamukçu- Çimbeton Kalite ve AR-GE Müdürü Abdurrahman Atlıhan, Limak Çimento Akademi Deneyimli Eğitim Geliştirme Uzmanı Ümmühan İçme, Göltaş Çimento Grup İK Müdürü Güray Ünlüer konuşmalarıyla yer aldılar. Son olarak ev sahibi Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Gençtürk de programın bu yıl Isparta’da düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti paylaştı.

Etkinliğin teması “Tımeless/Zamansız”

Küratör Begüm Yılmaz Bilgin ve Caner Bilgin yaptıkları konuşmada “BETONART Mimarlık Yaz Okulunun 20nci ve portland çimentonun patentinin 200. yılında bu etkinlikte yer almak heyecan verici. Betonun geçmişine dönüp baktığımızda 3000-4000 yıllık yolculuğun belli periyotlarına odaklanabiliyoruz. Piramitlere kadar gidebildiğimiz bu süreci öğrencilerimizle burada tecrübe edeceğimiz 9 günlük deneysel süreçte bir arada olacağımız için çok heyecanlıyız.” ifadelerini kullandı.

TÜRKÇİMENTO Hakkında

TÜRKÇİMENTO, 1957 yılında Dernek statüsünde kurulmuş sivil toplum kuruluşudur. Türkiye’deki 52’si entegre, 16’sı öğütme tesisi olmak üzere, toplam 68 tesisi temsil etmektedir. TÜRKÇİMENTO, ülkenin kalkınma ve yapılandırılmasında en önemli malzemeyi üreten çimento sektörünün Sivil Toplum Kuruluşu biçiminde örgütlenmiş bir temsilcisidir. Türkiye çimento sektörünün uluslararası temsilcisi olarak Avrupa Çimento Birliği’ne 1972 yılından beri üye olan TÜRKÇİMENTO, aynı zamanda araştırma geliştirme hizmetlerinden başlayarak, eğitim, uluslararası iş birliği, sertifikasyon, sektörel veri derleme, üniversite, sivil toplum örgütleri ve diğer ilgili kuruluşlarla iş birliği gibi birçok sorumluluğu da başarıyla üstlenmiştir.

TÜRKÇİMENTO, Türkiye çimento sektörünün uluslararası ilişkilerini de yürütmektedir.

BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nun 20’ncisi Isparta’da başladı

Göltaş Göller Bölgesi Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. Hakkında

 Kuruluş

Göltaş Çimento, 2.000 ortak iştiraki ile 1969 yılında Türkiye’de 600.000 ton/yıl kapasiteli ilk özel sektör çimento fabrikalarından birisi olarak Isparta, Burdur, Antalya ve Denizli yörelerinin çimento ihtiyacını karşılamak üzere kurulmuştur.

Genel Bilgi

Göltaş Çimento’nun ana faaliyet konusu, ileri teknoloji ve tam otomasyon sistemlerini kullanarak klinker, çimento ve hazır beton üretmektir. Ürünler yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda satışa sunulmaktır.

2019 yılı itibariyle yıllık klinker üretim kapasitesi 3.150.000 Ton, yıllık çimento üretim kapasitesi 5.068.800 Ton’dur.

Şirket, Sermaye Piyasası Kurulunun 1 Aralık 1994 tarih ve 1227 sayılı izniyle kayıtlı sermaye sistemine geçmiş olup, hisseleri Borsa İstanbul’da işlem görmektedir.

Ürünler

Göltaş Çimento, çimentonun hammaddesi olan Klinker ve son ürün olan Portland Çimento, Portland Kompoze Çimento, Puzolanik Çimento ve Sülfata Dayanıklı Çimento üretmektedir.

İhracat yaptığı ülkeler

Şirketimiz 43 Ülke'ye çimento ve klinker ihracatı yapmış ve yapmaya devam etmektedir.

Personel istihdamı

Göltaş Çimento bünyesinde, alt işveren dâhil yaklaşık 500 personel çalışmaktadır.

Yönetim Sistemleri

Göltaş Çimento’da, Kalite Yönetim Sistemi (ISO 9001), OHSAS Yönetim Sistemi (OHSAS 18001), Çevre Yönetim Sistemi (ISO 14001), Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (ISO 27001) ve Enerji Yönetim Sistem (EnYS 50001) olmak üzere 5 yönetim sistemi ile Entegre Yönetim Sistemi vardır.

Süleyman Demirel Üniversitesi Hakkında

Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta’daki yükseköğretimle ilgili güçlü bir alt yapının üzerine 1992 yılında kurulmuş ve geçen süreçte kurumsallaşmasını tamamlamış bir devlet üniversitesidir.

Üniversitemiz, bugün sahip olduğu akademik birimleri, öğretim elemanı, öğrenci sayısı, fiziki kapasitesi ve bilimsel araştırmalarıyla; sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleriyle ülkemizin yükseköğretim kurumları arasında seçkin bir yere sahiptir.

Üniversitemizin lisans eğitimi veren 14 fakültesi, 2 yüksekokulu, 1 devlet konservatuvarı, ön lisans eğitimi veren 4 meslek yüksekokulu, lisansüstü eğitim veren 6 enstitüsü ile 48 araştırma ve uygulama merkezi bulunmaktadır. Üniversite binalarının büyük bir kısmı Isparta’daki merkez yerleşkededir.

Limak Çimento Akademi Hakkında

Limak Çimento tarafından, çalışanlarının yaşam boyu eğitim ihtiyaçlarını desteklemek, bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirmek ve grup içi ortak değer oluşturmak hedefiyle 2021 yılında kurulan Limak Cement Academy, sektöre değer katmayı amaçlayan yenilikçi ve sürdürülebilir bir eğitim platformudur.

Teknoloji tabanlı ve yenilikçi eğitim programlarıyla tüm çalışanların ve paydaşlarının kişisel ve bilişsel gelişimlerine katkıda bulunarak, dünya standartlarında öncü bir eğitim platformu olma vizyonu ile faaliyetlerini sürdüren Limak Cement Academy, aynı zamanda küresel bir çimento üreticisi olan, bilim teknoloji ve insan odaklı yönetim modeli ile çığır açıcı çözüm ve iş modelleri geliştiren Limak Çimento’nun sürekli öğrenme ve gelişim yaklaşımını da temsil etmektedir.

Limak Cement Academy, Limak Çimento bünyesinde İK’dan, Dijital Dönüşüm Ofisine; İSG birimlerinden, Ar-Ge ve İnovasyon Merkezine; üretim elemanlarından, yapay zeka mühendislerine kadar uzanan geniş bir yelpazedeki 1.800’ü aşkın çalışanın, teknik know how’ın aktarıldığı eğitim içeriklerinin yanı sıra Sürdürülebilirlik, Mentorluk, Liderlik Gelişim Yolculuğu gibi çeşitli eğitimleri yüz yüze ve dijital kanallar üzerinden sunarak gelişimlerini desteklemektedir.

Çimentaş Hakkında

Ege Bölgesi’nin ilk özel çimento şirketi olarak İzmir’de kurulan Çimentaş, 74 yıllık kurumsal geçmişe sahiptir. Çimentaş, 5 kıta ve 18 ülkede faaliyet gösteren Cementir Holding’in bir üyesi olup İzmir, Elazığ, Kars, Trakya Çimento Fabrikaları, ülkemizin birçok ilinde faaliyet gösteren hazır beton üretim tesisleri, agrega üretim tesisleri ve Manisa’da bulunan Avrupa’nın en büyük entegre atık geri dönüşüm tesisi ile bini aşkın kişiye istihdam sağlamaktadır. Dinamizm, sürdürebilirlik, insan ve çevreye saygıyı temel değerleri arasında kabul eden Çimentaş, halka açık işlem gören önemli bir Türkiye markasıdır.

Polisan Yapıkim Hakkında

Türkiye'nin köklü grup şirketlerinden Polisan Holding A.Ş.’nin temelleri 1956 yılına kadar uzanmaktadır. Bitlis Ailesi'nin tekstil sektöründe başlayan faaliyetleri yıllar içinde kimya, liman işletmeciliği, boya ve gayrimenkul sektörleri ile çeşitlenmiştir. Yatırımlar 2000 yılında Polisan Holding A.Ş. çatısı altında birleşerek tek yapı altında toplanmış, şirketler arasında koordinasyon sağlanmıştır.

Polisan Holding, yapı kimyasalları faaliyetlerine 2009 yılında Polisan Kimya ile başlamıştır. Yapı kimyasalları ürünlerinde artan derinlik ihtiyacı sonucu, 30 Eylül 2022 tarihi itibarıyla yapı kimyasalları faaliyetleri, Polisan Yapıkim Yapı Kimyasalları San. ve Tic. A.Ş. tarafından sürdürülmektedir. Polisan Yapıkim, yapı kimyasalları ürünleriyle beton, çimento ve yeraltı kimyasalları pazarının önde gelen şirketlerinden biridir.

Fibrobeton Hakkında

Fibrobeton, 1987 yılında kurulduğunda, mimari dünyaya yenilikçi çözümler sunarak her yapıya karakter kazandırmayı hedefledi. GRC ve UHPC malzemeleri, yüksek mukavemetleri ve estetik çeşitlilikleri ile mimarlara sınırsız tasarım olanakları sağlıyor. Fibrobeton, sadece bir malzeme üreticisi değil; hayal gücü ve hizmet kalitesiyle sektöre yön veren bir marka oldu. 5 kıtada binlerce projeyi başarıyla tamamladık ve dünya genelinde ödüller kazandık. Deneyimlerimizden aldığımız güçle geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz, yeni mimari akımlara uyum sağlayarak ve heyecan verici gelişmelere tanıklık ederek. Gelecekte de yaratıcı çözümlerimizle mimariye değer katmayı ve projelerinize özgün bir ruh katmayı sürdüreceğiz.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.