İstanbul’da yavru köpekbalığı heyecanı

Sea Life İstanbul, su altı dünyasının büyüleyici anlarına şahitlik ediyor. Merkezde dünyaya gelen ve özel bakım altında tuttulan, türünün nadir örneklerinden bambu köpekbalığı yavrusu ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

İstanbul’da yavru köpekbalığı heyecanı
Yayınlama: 17.07.2024
2
A+
A-

Sea Life İstanbul, su altı dünyasının büyüleyici anlarına şahitlik ediyor. Merkezde dünyaya gelen ve özel bakım altında tuttulan, türünün nadir örneklerinden bambu köpekbalığı yavrusu ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

İstanbul’da binlerce deniz canlısına ev sahipliği yapan Sea Life İstanbul, son günlerde unutulmaz anlara tanıklık ediyor. Nesli tükenmekte olan bambu köpekbalığının üremesine yardımcı olan Sea Life İstanbul, yaklaşık 13 haftalık bekleyiş sonrasında yavru bir bambu köpekbalığının dünyaya gelmesinin heyecanını yaşıyor.

Küçük misafirinin korunması için titizlikle çalışan Sea Life ekibi, özel bir bakım programı uygulayarak yavru köpekbalığının sağlıklı bir şekilde gelişmesini sağlıyor. Suyun bütün değerlerinin kontrol altında tutulduğu ayrı bir tankta yaşayan yavru köpekbalığı, karides gibi özel yiyecekler ile besleniyor. Daha ilk günden ziyaretçilerin merakını ve sevgisini kazanan bambu köpekbalığı, Sea Life’ın gözdesi olmaya devam ediyor.

Mercan resifleri ve gelgit havuzlarının çevresinde yaşayan bambu köpekbalıkları, endemik bir tür olmasıyla biliniyor. Doğduklarında koyu ve parlak renklere sahip olan yavrular, büyüdüklerinde tamamen gümüş rengine bürünüyor.

Diğer canlıların yaydığı en ufak elektrik sinyallerini algılayabilen bambu köpekbalıkları, hassasiyetleri ile de dikkat çekiyor. Etçil olan balıklar; yengeç midye karides ve diğer küçük canlılar ile besleniyor, boyları neredeyse 1 metreye kadar uzanabiliyor.

Su altı dünyasını SeaScan ile keşfedin

Bambu köpekbalığı dahil 91 farklı su altı canlısı hakkında detaylı bilgi sağlayan Sea Life’ın SeaScan mobil uygulaması, su altı dünyasını keşfetmek isteyenler için mükemmel bir seçenek sunuyor. Her gün yeni eklenen türler sayesinde kullanıcılar, deniz yaşamıyla ilgili bilgi dağarcıklarını sürekli olarak genişletebiliyorlar.

Uygulamayı indirip kameranızı SEA LIFE İstanbul’daki herhangi bir su altı canlısının üzerine tuttuğunuzda, o türle ilgili tanıtıcı bir içerik ve türün korunma durumu ile ilgili detaylı bilgileri bulabiliyorsunuz. Bu sayede deniz canlıları hakkında daha fazla bilgi edinmek ve onların korunmasına nasıl katkı sağlayabileceğinizi öğrenmek mümkün hale geliyor.

Merlin Entertainments Hakkında:

Merlin Entertainments, İngiltere, ABD, Batı Avrupa, Çin ve Asya Pasifik’te bulunan tema parkları, şehir merkezlerindeki cazibe noktaları ve LEGOLAND® Resorts gibi çeşitli markalaşmış eğlence destinasyonlarını içeren portföyüyle dünya çapında bir konumda. Merlin, her ziyaretçiye neşe ve bağ kurmayı teşvik eden deneyimler yaratma misyonuna adanmış durumda ve 23 ülkede 140’tan fazla tesiste yılda 62 milyonun üzerinde misafiri ağırlıyor. Dünya çapında tanınmış eğlence markalarını hayata geçirme konusunda uzman olan Merlin, LEGO® Group, Sony Pictures Entertainment, Peppa Pig, DreamWorks ve Ferrari gibi işbirlikleriyle de misafirleri keyifli gezintilere ve eğlendirici öğrenme deneyimlerine daldıkları destinasyonlar yaratıyor.

Daha fazla bilgi için: www.merlinentertainments.biz


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.