EURUSD analizi

Yeni günde euro kanadında gözler gelecek olan enflasyon verisinde olacak. TSİ 12:00’da açıklanacak olan enflasyon verisi ile birlikte euro varlıklarında volatilite artacak.

EURUSD analizi
Yayınlama: 17.07.2024
1
A+
A-

İnfo Yatırım'ın verilerine göre, yeni günde euro kanadında gözler gelecek olan enflasyon verisinde olacak. TSİ 12:00’da açıklanacak olan enflasyon verisi ile birlikte euro varlıklarında volatilite artacak. Avrupa Merkez Bankası’nın da yakından takip edeceği veri ile bankanın faiz patikasında atabileceği adımlar hakkında ipuçları aranacak. Bununla birlikte yarın banka temmuz toplantısını gerçekleştirecek ve toplantı sonrasında faiz kararını açıklayacak.

Beklentiler bu toplantıda faiz oranında bir değişiklik olmayacağı yönünde. Fakat karar metni ve basın toplantısı ile gelecek döneme ait ipuçları aranacak. Bilindiği gibi Haziran toplantısında Avrupa Merkez Bankası yılın ilk faiz indirim adımını gerçekleştirmişti. EURUSD paritesinin haftalık performansa bakıldığında dalgalı bir seyir izlendiği görülüyor. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.0942 – 1.0981 – 1.1020 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0853 – 1.0805 – 1.0768 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.