BİLGİ’de ‘Tercih Günleri’ başladı

İstanbul Bilgi Üniversitesi aday öğrenciler için santralistanbul ve Kuştepe kampüslerinde “Tercih Günleri” düzenliyor. Aday öğrenciler kariyerlerini planlarken BİLGİ danışmanları ile bir araya gelerek istedikleri meslek ve üniversite yaşamı hakkında ayrıntılı bilgi edinebilecek.

BİLGİ’de ‘Tercih Günleri’ başladı
Yayınlama: 17.07.2024
0
A+
A-

İstanbul Bilgi Üniversitesi, aday öğrencilerin üniversite tercih sürecinde tüm sorularına yanıt bulmalarını ve üniversite yaşamını yakından tanımalarını sağlamak amacıyla santralistanbul ve Kuştepe kampüslerinde “Tercih Günleri” düzenliyor. 16 Temmuz’da başlayan “Tercih Günleri”nde BİLGİ’yi tercih etmek isteyen aday öğrenciler, BİLGİ danışmanlarıyla üniversitenin sunduğu eğitim hayatı, kampüs olanakları ve tercih süreci ile ilgili bire bir görüşme imkânı bulacak. Öğrenciler, Tercih Günleri kapsamında üniversitenin akademisyenleri tarafından verilecek fakülte seminerlerine katılarak ilgi duydukları bölüm ve fakülteler ile ilgili detaylı bilgi edinebilecek.

“Okul için değil, yaşam için öğrenmeli” mottosuyla 1996 yılında Türkiye’nin ilk vakıf üniversitelerinden biri olarak kurulan İstanbul Bilgi Üniversitesi, yenilikçi eğitim anlayışı, güçlü akademik kadrosu ve canlı kampüs yaşamıyla Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasında yer alıyor. BİLGİ, İstanbul’un merkezindeki üç kampüsünde 8 fakültesi, 3 enstitüsü ve 2 meslek yüksekokulunda 150’yi aşkın lisans, önlisans ve lisansüstü program sunuyor. Kendi geleneklerini yaşatan köklü bir üniversite olarak 20 binin üzerinde öğrencisi, 60 bini aşkın mezunu ve bine yakın akademik personeliyle eğitim yolculuğuna devam ediyor.

Uluslararası standartlarda bir eğitim

Uluslararası standartlarda eğitim veren BİLGİ’de programların çoğunun öğretim dili İngilizce. Alanında geçerliliğini tüm dünyada kanıtlamış CEA (Commission on English Language Program Accreditation) akreditasyonuna sahip olan BİLGİ İngilizce Hazırlık Programı, deneyimli bir öğretim kadrosundan en güncel eğitim teknolojileriyle donanımlı bir ortamda İngilizce öğrenme imkânı sağlıyor. “Yaparak öğrenmeye” dayalı bir eğitim modeli benimseyen BİLGİ’de öğrenciler yalnızca sınıf ortamında değil gerçek hayatta deneyim kazanarak öğrenim görme olanağına sahip oluyor. Bu sayede öğrenciler, seçtikleri disiplinde mesleki deneyim kazanabiliyor, sektörle ortak projelerde yer alabiliyor, kendi girişimlerini hayata geçirebiliyor.

BİLGİ’de ‘Tercih Günleri’ başladı

Güçlü uluslararası bağlantılarıyla öğrencilerine dünyaya açılabilecekleri olanaklar sunan BİLGİ’nin Erasmus ve İkili Değişim anlaşmalarıyla 50’yi aşkın ülkede 250’den fazla önde gelen üniversiteyle öğrenci değişimleri, ortak programları ve dönemsel proje işbirlikleri bulunuyor. Ayrıca İngiltere’de University of London'a bağlı olan London School of Economics ile yürüttüğü Üstün Başarı Programları, ABD’de Arizona State Üniversitesi ve İtalya’da Nuova Accademia di Belle Arti Milano (NABA) ile işbirlikleri sayesinde öğrenciler ilgili programlarda BİLGİ diplomasının yanı sıra bu üniversitelerden de diplomayla mezun olabiliyor.

Sıralamalarda en iyi üniversiteler arasında

BİLGİ, dünyanın saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS’in 2024 yılı “Dünya Üniversiteleri Sıralaması”nda dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer aldı. Sıralamada geçen yılki başarısını koruyan BİLGİ, Türkiye’den sıralamaya katılan en iyi 5 vakıf üniversitesinden biri oldu. QS Stars’tan 5 yıldız alarak öğretim, uluslararasılaşma, online eğitim, mezunlarının istihdam edilebilirliği, program gücü ve kapsayıcılık alanlarındaki başarısını uluslararası alanda tescilleyen BİLGİ, QS’in 2024 yılı Sürdürülebilirlik Sıralaması’na göre ise Türkiye’nin en iyi 4 vakıf üniversitesi arasında.

Detaylı bilgi için https://aday.bilgi.edu.tr/ web sitesi ziyaret edilebilir.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hakkında:

İstanbul Bilgi Üniversitesi, 1996 yılında “Okul için değil, yaşam için öğrenmeli” mottosuyla Türkiye’de üniversite yaşamına yeni bir soluk getirmek amacıyla kurulmuştur. Bugün 20.000'in üzerinde öğrencisi ve 60.000’i aşkın mezunu bulunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi, Hukuk, İletişim, İşletme, Mimarlık, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Uygulamalı Bilimler, Sağlık Bilimleri ile Sosyal ve Beşerî Bilimler fakültelerinin yanı sıra meslek yüksekokulları ve enstitüleri çatısı altında 150’yi aşkın önlisans, lisans ve lisansüstü program sunmaktadır. Üniversitenin İstanbul’un merkezinde, santralistanbul, Dolapdere ve Kuştepe olmak üzere üç kampüsü bulunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi hakkında ayrıntılı bilgiye www.bilgi.edu.tr adresinden ulaşılabilir.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.