Gaziantep’te 15 Temmuz etkinliği düzenlendi

Gaziantep’te 8 yıl önce darbe girişimine karşı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda program düzenlendi.

Gaziantep’te 15 Temmuz etkinliği düzenlendi
Yayınlama: 16.07.2024
0
A+
A-

Programda dualarla şehitler anıldı, o gün yaşananlar hazırlanan videolarla izlenildi, özel gösterimler yapıldı. Büyükşehir belediyesi tarafından açılan, 15 Temmuz Gecesi yaşananları anlatan Türkiye'nin ilk dijital müzesi 15 Temmuz Demokrasi Müzesi'ni il protokolü ve vatandaşlar tarafından ziyaret edildi.

Müze gezisi sonrası İstasyon Meydanı’ndan Türk Bayrakları ve Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun çaldığı marşlar eşliğinde programın yapılacağı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na kortej yürüyüşü yapıldı. 

Programın devamında şehitler anısına Kur’an Tilaveti’nin adından sancak koşusunun son adresi olan meydanda devir teslim töreni ile ilk olarak 7’den 70’e sporcular tarafından sancak koşusu ve sancak devir teslim töreni yapıldı.

Bu yılın Aile Yılı ilan ettiklerini belirten Şahin, “Sevgili anneler ve babalar, bir anne olarak Gaziantep valimizle biz bu yılı Aile Yılı ilan ettik. Bu çocuklar bize emanet. Bu evlatlar bize emanet. Bu şehrin çocukları eğitimde kötü olamaz. Bu şehrin çocukları Nurdağı’nda İslahiye’de depremin altından çıkıp 500 tam puan alan çocuklardır. Zafer inananların olacak. Zafer 15 Temmuz ruhuna sahip çıkanların, meydandan kaçmayıp burada gelip konuşanların olacak.”

Konuşmaların ardından büyükşehir belediyesi tarafından hazırlanan 15 Temmuz Özel Gösterisi yapıldı. Gösteriler kapsamında Ruhvenaz müzik grubu eşliğinde kum sanatı icra edildi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.