Bakan Güler: Terör örgütü hareket edemeyecek hale getirildi

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, terör örgütünün operasyonlar neticesinde hareket edemeyecek hale getirildiğini söyledi.

Bakan Güler: Terör örgütü hareket edemeyecek hale getirildi
Yayınlama: 16.07.2024
1
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Milli Savunma Bakanı Güler, TSK komuta kademesi, bakan yardımcıları ve birlik komutanlarının da hazır bulunduğu video telekonferans toplantısında terörle mücadele başta olmak üzere devam eden faaliyetlere ilişkin bilgi aldı.

Terörle mücadele başta olmak üzere devam eden faaliyetlere ilişkin bilgi alan Bakan Güler, yapılacak çalışmalara ilişkin talimatlar verdi.

Bakan Yaşar Güler, günümüz güvelik ortamının çatışma ve gerginliklerle oldukça hassas hale geldiğini ve tehditlerin çeşitliliğinin de arttığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Bu kritik ortamda ülkemizi, yurttaşlarımızı, millî hak ve menfaatlerimizi korumaya yönelik faaliyetlerimizi 7 gün 24 saat esasıyla sürdürmekteyiz. Tüm personelime, millî güvenliğimizin sarsılmadan korunmasında verdiği emek, gösterdiği çaba ve mesai mefhumu gözetmeksizin icra ettiği kutsal görev için yürekten kutluyorum.”

Öncelikli görevleri olan terörle mücadele operasyonların sarp arazi, aşırı sıcak hava koşullarında aralıksız devam ettiğine dikkati çeken Bakan Güler, “Terör örgütü bu operasyonlar neticesinde hareket edemeyecek hale getirilmiştir.” dedi.

Bakan Güler, Irak Merkezi Hükümeti ve Bölgesel Yönetim ile son dönemde oluşan iş birliği iklimi ve sahada terör örgütüne karşı ortak mücadelenin, örgütün çözülme hızına ivme yarattığını ve bölgenin kalıcı istikrarına zemin hazırladığını söyledi.

Güler, “Bizim kimsenin toprağında, egemenlik haklarında gözümüz yoktur. Mücadelemiz bölgenin huzur ve refahına zarar veren terör örgütleriyledir. Geçmişte DEAŞ terör örgütünün Irak topraklarını istila etme çabaları devam ederken söylediğimiz gibi Irak toprak bütünlüğüne saygımız tamdır. Bu toprakların geleceğinde yeri olmayan terör örgütünün sonunu, bölgenin gerçek sahipleri getirecektir.” diye konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.