Sporcuların doğal whey protein kaynağı: Muratbey Kaymaklı Plus

Muratbey, Ar- Ge çalışmaları ışığında ürettiği Kaymaklı Plus gibi zengin besin değerine sahip inovatif peynirlerle sağlık için spor yapanları destekliyor. Sporun özellikle çocuklar ve gençler üzerindeki olumlu etkilerini vurgulayan Muratbey Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, beslenmede prebiyotik ve vücutta kullanılabilirliği yüksek olan whey protein içeriğinin önemine dikkat çekti.

Sporcuların doğal whey protein kaynağı: Muratbey Kaymaklı Plus
Yayınlama: 16.07.2024
0
A+
A-

Türkiye’nin yerli peynir markası Muratbey, Ar- Ge çalışmaları ışığında ürettiği Kaymaklı Plus gibi zengin besin değerine sahip inovatif peynirlerle sağlık için spor yapanları destekliyor. Sporun özellikle çocuklar ve gençler üzerindeki olumlu etkilerini vurgulayan Muratbey Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, beslenmede prebiyotik ve vücutta kullanılabilirliği yüksek olan whey protein içeriğinin önemine dikkat çekti.

İnovasyon ve Ar-Ge’ye yaptığı yatırımlarla dünyanın 5 kıtasındaki tüketicilerine kaliteli ve sağlıklı 300’ü aşkın ürün sunan Türkiye’nin yerli peynir markası Muratbey, D vitamini ile zenginleştirilmiş, inovatif ürünleriyle halk sağlığına katkı sağlıyor. Muratbey Plus Kaymaklı; prebiyotik içeriğiyle bağışıklık ve sindirim sistemlerini desteklerken, vücutta kullanılabilirliği yüksek olan whey protein içeriğiyle de başta sporcular olmak üzere sağlıklı beslenmek isteyen herkes için vazgeçilmez bir lezzet olarak öne çıkıyor.

Sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığının toplumda yerleşmesi için özellikle genç nesillere spor bilincinin kazandırılması gerektiğini söyleyen Muratbey Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, “Çocuklar için sağlıklı beslenme anne karnında başlayıp 20’li yaşlara kadar devam eder.  Sağlıklı nesiller için çocuk yaş grubunda beslenme ve yaşam tarzına çok dikkat edilmelidir. Çocuk ve gençlerde düzenli olarak yapılan egzersiz ve spor kasları geliştirir, kemikleri güçlendirir, dayanıklılığı artırır. Egzersiz ve sporun faydaları, sadece çocuklar için değil yetişkinler için de saymakla bitmez. Düzenli yapılan spor, şişmanlıktan korur, kan basıncını iyileştirir. Kalp-damar hastalığı riskini azaltır. İştahı düzenleyerek doğru beslenme alışkanlığı kazandırır. Mental sağlığı destekleyerek mutlu hissetmeye yardımcı olur.” dedi.

Muratbey Plus Kaymaklı sporcunun yanında

Spor yapanlar için kas gelişiminde, beslenmede yeterli ve kaliteli proteinin bulunması gerektiğini ve D vitamini düzeyinin önemini vurgulayan Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, “Spor yapan çocuk ve gençlerin yapılan egzersizin türü, sıklığı, süresi ve şiddetine göre beslenmeleri düzenlenmelidir. Büyüme çağındaki çocukların gerekli aminoasitleri içeren ve kaliteli protein olarak bilinen hayvansal kaynaklı besinleri yeterli miktarda tüketmeleri gerekir. Muratbey Plus Kaymaklı, hem zengin D vitamini hem de doğal prebiyotik ve whey protein içeriğiyle ilk sürülebilir peynir. Kaymaklı; her öğünde yenilebilen az tuzlu yapısıyla spor yapan çocuk-yetişkin tüm bireyler için ideal bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor.” değerlendirmesini yaptı.

Muratbey Plus Kaymaklı ’nın 100 gramında 5 mcg D vitamini bulunuyor. Muratbey Plus Kaymaklı, zenginleştirilmiş yapısıyla günlük D vitamini ihtiyacımızın yüzde 33’ünü tek başına karşılıyor. Ayrıca Türk Gıda Kodeksi ‘ne göre 100 gramı günlük kalsiyum ihtiyacımızın yüzde 88'ini ve fosfor ihtiyacımızın yüzde 93'ünü karşılamaya yetiyor.

Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, özellikle spor yapanlar arasında yaygınlaşan ve yüksek dozda gelişigüzel kullanılan protein tozu gibi gıda takviyelerinin kemik erimesi, böbrek yetmezliği ve çeşitli kalp sorunlarına neden olabileceğini, spor yapanların doğal ve sağlıklı beslenme kaynaklarına yönelmeleri tavsiyesinde bulundu.

Muratbey sosyal medya hesapları:

https://www.instagram.com/muratbeypeynir/

https://www.youtube.com/muratbeypeynir/

https://www.facebook.com/MuratbeyPeynir


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.