Babacan: DEVA, bu ayrıştırıcı siyaset dönemini kapatmak için burada

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, DEVA Partisi’nin 1. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Babacan: DEVA, bu ayrıştırıcı siyaset dönemini kapatmak için burada
Yayınlama: 14.07.2024
1
A+
A-

Babacan, şeffaflık olmadan, güven olmayacağını belirterek, ‘’Güven olmadan da ekonomide başarı gelmez. Geçen hafta epey bir TÜİK konuşuldu değil mi memlekette? Kimsenin pek tanımadığı, bilmediği bir başkan vardı, şöyle bir kamuoyunun önüne çıktı ki millet ‘eyvah, TÜİK’in başına böyle birisi mi varmış?’ dedi.

Sekizinci yılını dolduracak olan 15 Temmuz gününü anan Babacan, ‘’O gece vatandaşlarımız demokrasi aşkıyla sokaklara çıktı. O gece, binlerce insanımızın güçlü direnci sayesinde, darbeciler amaçlarına ulaşamadılar.’’ ifadelerine yer verdi.

Babacan, DEVA Partisi’nin ayrıştırıcı siyaset dönemini kapatmak için burada olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

‘’Milli değerlerimizi istismar eden bir siyasete bizde yer yok. Dinimizin kutsallarını sömüren siyasete bizde yer yok. Şiddet siyasetine, öfke siyasetine bizde yer yok.”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başkan adayı Donald Trump’a yapılan saldırıya ilişkin  Babacan, siyasetteki kutuplaşmanın, gerginliğin, öfkenin, nefretin, toplumu hangi noktalara getirebileceğinin bir başka canlı örneğini gördüğünü belirtti.

Babacan, Trump’a geçmiş olsun dileklerini ileterek, ‘’Umarım ki bu hadise, başka yeni hadiseleri tetiklemez. Umarım ki bu hadise, herkesin aklı selime dönmesine vesile olur.” ifadesini kullandı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.