Bakan Uraloğlu, Yusufeli Merkez Viyadüğü’nün açılış törenine katıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Artvin’de Yusufeli Barajı köprülerinin son halkası olan Yusufeli Merkez Viyadüğü’nün resmi açılış törenini gerçekleştirdi.

Bakan Uraloğlu, Yusufeli Merkez Viyadüğü’nün açılış törenine katıldı
Yayınlama: 13.07.2024
2
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Yusufeli Barajı köprülerinin son halkası olan Yusufeli Merkez Viyadüğü’nün resmi açılış törenini gerçekleştirdiklerini belirterek, “‘Su ve Yol Medeniyettir’ şiarıyla su ile yolu birleştirerek Çoruh Nehri üzerinde bir gerdanlık gibi duran Yusufeli Merkez Viyadüğü’nü 11 Haziran’da araç trafiğine açmıştık.” dedi.

Baraj gölü çevresinden geçen 16,2 kilometrelik yolu, 685 metrelik merkez viyadüğü ile geçtiklerini ve yolu 15,5 kilometre kısalttıkları bilgisini paylaşan Bakan Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Bu sayede; Yusufeli-Artvin arası yolculuk süresini 25 dakika kısalttık. Zamandan 30 milyon TL, akaryakıttan 13 milyon TL yıllık tasarruf edeceğiz. Karbon emisyonunu da 1005 ton azaltacağız.  Türkiye Yüzyılı’nın üzerinde yükseleceği büyük ve güçlü Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.