Esenyurt’ta Yerel Sosyal Politikalar Çalıştayı düzenlendi

Esenyurt’ta düzenlenen Yerel Sosyal Politikalar Çalıştayı’nda ilçede yapılacak sosyal projeler ve dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Esenyurt’ta Yerel Sosyal Politikalar Çalıştayı düzenlendi
Yayınlama: 12.07.2024
3
A+
A-

Esenyurt Belediyesi'nin düzenlediği Yerel Sosyal Politikalar Çalıştayı, Belediye Başkanı Ahmet Özer ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla yapıldı. Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda ilçedeki sosyal belediyecilik ve dezavantajlı gruplarla ilgili sorunlara çözüm önerileri arandı.

Programda yaptığı konuşmada ilçedeki dezavantajlı gurupların yanında olacaklarını ifade eden Başkan Özer, “Özellikle son yıllarda devletin ya da devletlerin dünyada küresel ekonominin etkisiyle, neoliberal politikaların etkisine girmesi ve ekonomiden el çekmesiyle sosyal devlet ortadan kalktı. Biz sosyal belediyecilik, halkçı belediyecilik yaparak bu noktalardaki boşluğu giderebiliriz.” diye konuştu.

Esenyurt’ta Yerel Sosyal Politikalar Çalıştayı düzenlendi

İhtiyaç sahibi vatandaşlar için yapılan çalışmalara da değinen Özer, şöyle konuştu:

“Bir aşevi açtık. ilk etapta günde 15 bin kişiye sıcak yemek dağılacak. Sonra bunu 40 bine kadar çıkarabiliriz. Evlere sıcak yemek gönderiyoruz. Kreşlerimize de göndereceğiz. Kendi personelimize de zaman içinde vereceğiz. Ayrıca kent lokantaları açıyoruz. Şimdi onun çalışmalarını yapıyoruz.”

Başkan Özer, kadınların istihdam sürecine katılımlarıyla ilgili projeler geliştirdiklerini belirterek, “İlçemizin resmi 1 milyon nüfusu var. Kadının mutlak surette hem temsiliyette hem kalkınma sürecinde hem de üretim safhasının içinde yer almasını sağlamalıyız. Eğitim ve toplumsal farkındalığı da bir taraftan yaratmamız gerekir.'' dedi.

Esenyurt’ta Yerel Sosyal Politikalar Çalıştayı düzenlendi


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.