Bakan Uraloğlu, SpaceX Tesislerini İnceledi

Türkiye’nin ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A’nın fırlatma töreni için ABD’ye giden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, SpaceX’in Texas eyaletindeki ana üretim tesislerini ziyaret etti. Bakan Uraloğlu, tesislerde yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

Bakan Uraloğlu, SpaceX Tesislerini İnceledi
Yayınlama: 11.07.2024
2
A+
A-

Bakan Uraloğlu ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, SpaceX’in teknoloji ve mühendisliğin bir araya geldiği bir merkez olduğunu vurgulayarak, “SpaceX’in roketlerini ürettiği ana üretim tesislerini gezdik. Burada teknoloji, mühendislik, alın teri ve emek var. Starship roketini burada üretiyor ve fırlatıyorlar. Üretim tesisi ile fırlatma tesisinin aynı yerde olması önemli. Tasarlayan, projelendiren, üreten ve fırlatan aynı mühendis ekip. Her şeyi kendileri yapabilir durumdalar. Starship roketi ile 60 alçak yörünge uydusunu buradan aynı anda fırlatabilecekler. Gönderilen roketler aynı zamanda yine tesise dönerek tekrar kullanılabilecek. Türksat 6A uydusunu ülke olarak ürettik, inşallah bunları da yapacağız.” şeklinde konuştu.

Ayrıca Türksat 6A uydusunun Florida’nın Cape Canaveral bölgesindeki SpaceX’in merkezinden Falcon 9 roketiyle başarıyla fırlatıldığını hatırlatan Bakan Uraloğlu, “Herhangi bir aksaklık yaşanmadı. Güneş panellerinin açılmasından sinyal alınmasına kadar bütün aşamalarda beklenen sonuçlar elde edildi.” ifadelerini kullandı.

Uraloğlu’nun ziyareti, Türkiye’nin uzay teknolojileri alanındaki ilerlemelerini ve uluslararası iş birliklerini güçlendirmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Sanayi Haber Ajansı

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.