Yatırımcılar ABD enflasyonunu beklerken Avrupa hisse senetleri yükseldi

İstanbul, 11 Temmuz (Hibya) – Avrupa hisse senetleri Perşembe sabahı yükseldi ve küresel piyasalar bir sonraki ABD enflasyon verisini beklerken kazançlarını genişletti. Stoxx 600 endeksi yüzde 0,5 yükselirken, sektörel kazançlar sınırlı kaldı. Ev eşyası şirketlerinin hisseleri yüzde 0,45 artışla başı çekti.

Yatırımcılar ABD enflasyonunu beklerken Avrupa hisse senetleri yükseldi
Yayınlama: 11.07.2024
3
A+
A-

ABD'nin Perşembe günkü açıklanacak enflasyon verileri, ABD Merkez Bankası'nın önümüzdeki aylarda faiz oranlarını düşüreceği yönündeki beklentileri güçlendirebilir. Geçen hafta açıklanan ve Haziran ayında işsizliğin yüzde 4,1'e yükseldiğini gösteren rapor da dahil olmak üzere, son ekonomik veriler enflasyon ve ekonomik büyümenin yavaşladığına işaret ediyor.

Haziran ayı tüketici fiyat endeksi raporu TSİ 15:30'da açıklanacak. Bu arada, Avrupa'da, öncü rakamlar Mayıs ayında Birleşik Krallık ekonomisinde yüzde 0,4'lük umut verici bir büyüme olduğunu ortaya koyarak durgun bir Nisan ayından geri döndü ve yüzde 0,2'lik tahmini aştı.

İngiliz Sterlini, ABD Doları karşısında yüzde 0,1'lik artışla son dört ayın en yüksek seviyesine ulaşarak direncini gösterirken, Euro karşısında da hafif bir yükseliş gösterdi. Bu olumlu eğilim, Goldman Sachs'ın İşçi Partisi'nin genel seçimlerdeki kesin zaferinin ardından Birleşik Krallık için büyüme tahminini yükseltme kararıyla daha da desteklendi.

ABD Big Tech'in Fed faiz indirimlerine ilişkin iyimserlikle gece boyunca yükselmesinin ardından Asya-Pasifik piyasalarındaki geniş çaplı yükselişin ortasında Japonya'nın Nikkei 225 endeksi gece boyunca ilk kez 42.000 seviyesini aştı.

ABD hisse senedi vadeli işlemleri, hem S&P 500 hem de Nasdaq Composite'in tüm zamanların en yüksek seviyelerinde kapanmasının ardından Çarşamba gecesi çok az değişiklik gösterdi.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.