Gıda Sanayisinde 246 Bin İstihdamın Önünü Açtık

Gıda Sanayisinde 246 Bin İstihdamın Önünü Açtık
Yayınlama: 10.07.2024
4
A+
A-

 Türkiye’nin gıda sanayisine yönelik dev yatırımlarıyla istihdamı artırmaya odaklandığı bildirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bugün İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen İstanbul Gıda ve İçecek Ürünleri ve Üretim Teknolojileri Fuarı’nda yaptığı açıklamada, gıda sektörüne yönelik yapılan yatırımların önemine vurgu yaptı.
Gıda Sanayisinde 246 Bin İstihdamın Önünü Açtık

Kacır, 2002’den bu yana gıda ürünleri imalatına yönelik olarak 8 bin 268 yatırım için teşvik belgesi düzenlediklerini ve bu kapsamda 594 milyar lira sabit yatırımla 246 bin istihdamın önünü açtıklarını belirtti. Ayrıca ülke genelinde 201 organize sanayi bölgesinde gıda ürünleri imalatı gerçekleştirildiğini ve bu işletmelerde yaklaşık 185 bin kişiye istihdam sağlandığını da ekledi.

Bakan Kacır, Türkiye’nin gıda sektöründe teknoloji ve inovasyon odaklı dönüşümüne liderlik ettiğini de vurgulayarak, tarım ve gıda teknolojilerinde yeni girişimlerin filizlenmesine destek verdiklerini dile getirdi. Ayrıca, yerel lezzetleri koruma altına almak amacıyla Osmaniye yer fıstığı ve Bingöl balının Avrupa Birliği coğrafi işaret tescili aldığını da müjdeledi.

Kacır, fuarın gıda, teknoloji ve ihracatı buluşturarak sektöre yeni iş birlikleri ve büyüme fırsatları sağlayacağına inandığını belirterek, ülkemizin üretim odaklı büyümesinde bu tür organizasyonların çok katmanlı bir etki yaratacağını ifade etti.

Kaynak: Sanayi Haber Ajansı (SHA)

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.