YENİMEK kursiyerlerine “Teknoloji Bağımlılığı ile Mücadele Eğitimi” verildi

Yenimahalle İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Yenimahalle Belediyesi iş birliğinde, Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları (YENİMEK) yaz okulunda eğitim gören 7-16 yaş aralığındaki kursiyerlere “Teknoloji Bağımlılığı ile Mücadele Eğitimi” verildi.

YENİMEK kursiyerlerine “Teknoloji Bağımlılığı ile Mücadele Eğitimi” verildi
Yayınlama: 10.07.2024
3
A+
A-

Batıkent Meydan AVM içerisinde bulunan kurs merkezinde gerçekleşen seminerde, katılımcıları Sosyal Hizmet Uzmanı Meltem Tarman bilgilendirdi.

Teknoloji ve internetin hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini dile getiren Tarman, “Herkes vaktinin büyük bir bölümünü internette sosyal ağlarda gezinerek geçirebiliyor. Teknolojinin ve internetin eğitim amaçlı kullanılması çocuklara ve gençlere farklı bakış açısı kazandırmakta ve onların güncel bilgiye hızla ulaşmalarında büyük yararlar sağlamaktadır.” dedi.

Ebeveynlerin de bulunduğu eğitimde, internet kullanımına ilişkin önerilerde de bulunan Tarman, şunları aktardı:

“Çocuklar ve gençler bilgisayar ve internet dışında da hobi geliştirmeleri için teşvik edilmelidir. İnternet kullanımına ara verilecek zamanı hatırlatmak üzere alarm kurulmalıdır. İnternette harcanılan vakit nedeniyle yapılamayan etkinlikler listelenip bu etkinlikler planlanmalıdır. Çocuklar ve gençler için sorun teşkil edebilecek internet uygulamalarının (savaş oyunları, şiddet içerikli oyunlar, uygunsuz siteler) kullanımı engellenmelidir.” 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.