İzmir’de yüksekte çalışanlar için eğitim verildi

Türkiye’nin ilk kamu Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB) olarak İZELMAN OSGB, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde iş kazalarını en aza indirmek için çeşitli risk gruplarında çalışanlara yönelik eğitimlerini sürdürüyor.

İzmir’de yüksekte çalışanlar için eğitim verildi
Yayınlama: 10.07.2024
3
A+
A-

İZELMAN OSGB, toplamda 17 bin çalışanın İş Sağlığı ve Güvenliği hizmetlerini yerine getiriyor. Bu eğitimlerden biri olan Yüksekte Çalışma Eğitimi ise 3-4 Temmuz tarihlerinde verildi.

Çalışanların güvenli bir şekilde yüksekte iş yapabilmeleri için gereken bilgi, beceri ve davranışları içeren eğitimlerde, yüksekte çalışmanın riskleri, iş için gerekli ekipmanların doğru kullanımı, acil durumda ne yapılması gerektiği gibi hayati öneme sahip bilgiler aktarıldı.

Eğitimler hakkında bilgi veren İş Güvenliği Uzmanı Gamze Göktan, “Bu eğitimlerle çalışanları bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Yüksekte çalışırken sadece emniyet kemerini takmak, güvenliği sağlamak anlamına gelmiyor. Çalışılan alanda rüzgar tehlikesi, kayma, düşme riski gibi birçok faktör var. Önce çalışma ortamındaki riskleri belirleyip personele anlatmaya çalışıyoruz. Ardından alınması gereken önlemler ve çalışırken nasıl davranılması gerektiği konusunda bilinçlendirme yapıyoruz.” dedi.

Az tehlikeli işyeri sınıfındaki personeline 3 yılda bir 8 saat, tehlikeli işyeri sınıfındaki personeline 2 yılda bir 12 saat, çok tehlikeli işyeri sınıfındaki personeline de her yıl 16 saat temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri düzenliyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.