Rus İstihbaratı: Gürcistan’da ABD rejim değişikliği istiyor

Stockholm, 10 Temmuz (Hibya) – Rusya Dış İstihbarat Servisi, Washington’un eski Sovyet cumhuriyetinde büyük protesto gösterilerine hazırlandığını düşünüyor.

Rus İstihbaratı: Gürcistan’da ABD rejim değişikliği istiyor
Yayınlama: 10.07.2024
2
A+
A-

Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR), ABD'nin bu yıl içinde eski Sovyet cumhuriyetinde yapılacak parlamento seçimleri sırasında büyük protesto gösterilerini kışkırtarak Gürcistan'da rejim değişikliği sağlamaya çalıştığını iddia etti.

Washington ve Tiflis arasındaki ilişkiler, Gürcistan'ın Mayıs ayında, fonlarının yüzde 20'sinden fazlasını yurtdışından alan STK'ların, medya kuruluşlarının ve bireylerin “yabancı bir gücün çıkarlarını destekleyen” kuruluşlar olarak kayıt yaptırmalarını ve bağışçılarını açıklamalarını gerektiren yabancı ajanlar yasasını kabul etmesinin ardından kötüleşti.

Ülkenin Batı yanlısı cumhurbaşkanı Salome Zourabichvili yasayı veto etti ancak iktidardaki Gürcü Rüyası partisi tarafından geçersiz kılındı.

SVR'nin basın servisi Salı günü yaptığı açıklamada, ajans tarafından elde edilen bilgilerin “Washington'un 26 Ekim'de ülkede yapılan parlamento seçimleri sonucunda Gürcistan'da rejim değişikliği arayışına yönelik güçlü kararlılığını gösterdiğini” söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin “Gürcü Rüyası partisini itibarsızlaştırmak için şimdiden geniş çaplı bir bilgilendirme kampanyası hazırladığı” vurgulandı.

Ajans,”Amerikalı 'küratörler' Gürcistan'daki muhalif güçlere seçimle eş zamanlı olarak ülkede protesto gösterileri planlamaya başlamaları emrini çoktan verdi ” dedi.
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.