BİST100 endeksi

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi
Yayınlama: 10.07.2024
0
A+
A-

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününde gün sonuna doğru gelen satış baskısı ile geriledi. Bankacılık tarafı 497 puan değer kaybetti. Endeksin 10.500 üstü kapanışlarda kısa vadede 11.000 seviyesinin hedef haline gelebileceğini düşünüyoruz. Bugün, T2 bakiye düzenlemelerinin etkisi ile volatilite yükselebilir.

ABD’de bu hafta açıklanacak enflasyon verisi öncesinde Fed Başkanı Powell açıklamalarda bulundu. Powell ABD Senatosu'nun Bankacılık Komitesi'ndeki yarıyıl sunumunda karşılaştıkları tek riskin enflasyon olmadığını söyledi. Karşı karşıya oldukları tek riskin enflasyon olmadığını belirten Powell çok az veya çok geç faiz indiriminin ekonomi ve işgücü piyasası için risk oluşturacağı, erken veya çok fazla indirimin ise enflasyondaki ilerlemeyi durduracağı veya tersine döndüreceği uyarısı yaptı. Powell’ın konulması sonrasında piyasalarda risk iştahı azaldı.

Yabancı kurumlardan Türkiye ekonomik görünümü ile ilgili olumlu raporlar gelmeye devam edityor. Morgan Stanley, Türkiye'nin eurobond ihracıyla ilgili değerlendirmesinde risk primindeki tavsiyesini yineledi. Kurum, Türkiye'nin beş yıllık risk priminde 262 giriş seviyesiyle sat tavsiyesi verirken, hedef seviyesini de 217 olarak belirledi. HSBC de Türkiye'nin 2024 yılı büyüme beklentisini yükseltti. Banka yayımladığı raporda ilk çeyrekteki güçlü baskının ardından 2024 yılı büyüme tahminini %3,1'den %3,8'e yükseltti.

Kaynak İnfo Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.