Muğla’da ”Şiddete Karşı Tutum Belgesi” imzalandı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde Şiddete Karşı Tutum Belgesi’ni imzaladı.

Muğla’da ”Şiddete Karşı Tutum Belgesi” imzalandı
Yayınlama: 09.07.2024
2
A+
A-

Muğla Büyükşehir belediyesi imzalanan Şiddete Karşı Tutum Belgesi ile şiddete karşı kurumsal yaklaşımını ortaya koyarak şiddet ve tacizden arınmış bir çalışma yaşamı için gereken tüm adımların atılacağını taahhüt ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın imzaladığı “Şiddete Karşı Tutum Belgesi” ILO 190 sayılı Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizi Önlemeye Yönelik Politika Belgesi” doğrultusunda ulusal mevzuat temelinde hazırlandı.

Bu belge ile Muğla Büyükşehir Belediyesi 13 ilçe kapsamında hizmet ürettiği her birim dahil olmak üzere, her türlü şiddete, tacize ve mobbinge (bezdirme, psikolojik baskı) karşı nasıl bir yöntem ile hareket edeceğini ve asla taviz vermeyeceğini ilan ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras “Şiddet karşısında asla sessiz kalmayacak bir belediye olacağımız anlamını taşımaktadır. Kadınlara yönelik sistematik şiddeti hayatın her alanında görüyoruz. Şiddet sadece evlerde ya da sokaklarda gerçekleşmiyor. Kadınlar adına karar vermeme, tam tersine kadın örgütleri ve kadınlarla birlikte şiddetsiz, eşitlikçi bir kent yaratma politikalarına evrilen duruşumuz sayesinde bugün çok büyük bir cesaretle söylüyorum ki, şiddet önce Muğla Büyükşehir Belediyesi'nde son bulacak. Kesinlikle taviz verilmeyecek. Tarafsız kalmayacağız.'' açıklamasını yaptı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.