Başkan Tugay, İAOSB’de kurulacak itfaiye merkezinin temelini attı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Çiğli İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin (İAOSB) içinde 75 milyon liralık yatırımla tamamlanması planlanan İAOSB İtfaiye Hizmet Binasının temel atma törenine katıldı.

Başkan Tugay, İAOSB’de kurulacak itfaiye merkezinin temelini attı
Yayınlama: 09.07.2024
2
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi, binlerce iş yerini bünyesinde barındıran İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde (İAOSB) itfaiye üssü kuruyor. İAOSB’nin yapacağı itfaiye hizmet binasında görev alacak hizmet araçlarını ve personeli büyükşehir belediyesi temin edecek.

Son dört yılda İzmir genelinde 46 binin üzerinde yangın çıktığını söyleyen Başkan Tugay, “Gün başına 30’un üzerine çıkan rakamlardan bahsediyoruz. Yaz aylarında bu ortalama çok daha yukarılarda. Aynı yıllar içerisinde 37 binden fazla kurtarma vakası, 11 bini aşan su baskını yaşanmış. Verilere baktığımızda önlemlerin artırılması gerektiği çok açık. ” dedi. 

Şu an için İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde şehir genelindeki kritik noktalarda konuşlanan 62 itfaiye hizmet binasının bulunduğunu hatırlatan Başkan Tugay, “Kent genelinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı daima teyakkuz halindeler. İtfaiye erlerimiz ciddi eğitimlerden ve sınavlardan geçti. Akıllı İhbar Sistemimiz var. İlimizin güncel sorunlarından en kritik olan orman yangınlarının tespiti ve hızlı müdahalesi için kullanıyoruz.” diye konuştu. 

İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Karace de bugün son derece önemli bir adımı atmak için toplandıklarını söyledi. Konuşmaların ardından hizmet binasının temeli atıldı. 

6 milyon 240 bin metrekare alan içerisinde, 600 firmanın faaliyet gösterdiği alanda, ağırlıklı olarak tekstil, hazır giyim, makine, otomotiv yan sanayi, metal, plastik, kimya, gıda, elektrik ve elektronik sektörleri bulunuyor. 3 dönüm alan üzerine kurulması planlanan 2 katlı itfaiye hizmet binası 5 koğuş, spor salonu, karanlıkta ilerleme teknikleri eğitim odası, santral,  yemekhane ve mutfak, dinlenme, eğitim, toplantı salonları ve 4 araçlık garajdan oluşacak. İlk etapta 32 personel ile hizmet verecek.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.