Foça’nın altyapısı yenilendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğü, yaz aylarında artan nüfus nedeniyle sorun yaşanan Foça’nın altyapısını yeniledi.

Foça’nın altyapısı yenilendi
Yayınlama: 09.07.2024
1
A+
A-

İZSU Genel Müdürlüğü Yeni Foça’yı da kesintisiz suyla buluşturacak yatırımı kısa süre içinde tamamlamayı hedefliyor. 

İZSU Genel Müdürlüğü yaz aylarında artan nüfus nedeniyle sorun yaşanan Foça’nın altyapısını yeniledi. Eski Foça olarak anılan kesim kesintisiz suya kavuştu, Yeni Foça’nın yeni şebeke altyapısının da kısa süre içinde tamamlanması hedefleniyor.

İZSU Genel Müdürlüğü, kentin dört bir yanında ekonomik ömrünü tamamlayan içme suyu hatlarını yenilerken Foça’nın Ilıpınar Mahallesi’ndeki çalışmalar da sona yaklaştı. İZSU’nun çalışmaları sayesinde, su kayıp kaçak oranının da asgari seviyelere inmesi hedefleniyor.

Ayrıca yakın dönemde tamamlanan ve hayata geçen “İzmir İli Foça İlçesi İçmesuyu İnşaatı” projesi ile Foça merkez mahallelerinin tamamı yeni içme suyu hatlarına kavuştu ve yaklaşık 24 kilometreyi bulan içme suyu iletim hattı ile Foça’ya kesintisiz içme suyu sağlandı. Ayrıca 5 bin m3’lük içme suyu deposu inşa edilerek bu kapsamda yaşanabilecek su kesintilerinin önüne geçildi. Böylelikle son dönemde Foça’da yapılan içme suyu yatırımlarının toplamı 100 milyon TL’yi geçti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.