Çin’den ABD’ye siber güvenliği sorumlu bir tavırla koruma çağrısı

Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ABD’ye siber ortamdaki barış ve güvenliği sorumlu bir tavırla koruma çağrısında bulunuldu.

Çin’den ABD’ye siber güvenliği sorumlu bir tavırla koruma çağrısı
Yayınlama: 08.07.2024
3
A+
A-

Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ABD’ye siber ortamdaki barış ve güvenliği sorumlu bir tavırla koruma çağrısında bulunuldu.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, bugün düzenlenen basın toplantısında, Çin Ulusal Bilgisayar Virüsü Acil Müdahale Merkezi, Ulusal Bilgisayar Virüsü Önleme ve Kontrol Teknolojisi Mühendislik Laboratuvarı ve Çinli internet güvenlik şirketi 360 tarafından hazırlanan ABD’li kurumların karıştığı siber ortamdaki dezenformasyon faaliyetleriyle ilgili raporu değerlendirdi.

Sözcü, “Raporda, söz konusu dezenformasyon yayma faaliyetlerinin, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı ve FBI gibi istihbarat kuruluşları tarafından planlanan, ABD Kongresi'nin Çin karşıtı üyeleri ile ABD federal hükümetinin birçok idari departmanının katılımıyla düzenlenen ve kamuoyunu manipüle etmeyi hedefleyen bir saçmalık olduğu bir kez daha ifşa edildi. Çin, ABD’nin söz konusu eylemini şiddetle kınıyor. ABD’ye bu konu hakkında açıklama yapma, Çin’i karalamayı derhal durdurma ve siber ortamın barışı ve güvenliğini sorumlu tavırla koruma çağrısını yapıyoruz.”

Çin Ulusal Bilgisayar Virüsü Acil Müdahale Merkezi, Ulusal Bilgisayar Virüsü Önleme ve Kontrol Teknolojisi Mühendislik Laboratuvarı ve Çinli internet güvenlik şirketi 360 tarafından 15 Nisan 2024 tarihinde Volt Typhoon-ABD İstihbarat Kurumlarının ABD Kongresi ve Vergi Mükelleflerine Yönelik Dolandırıcılık Operasyonu başlıklı bir ortak araştırma raporu yayımlandı.

Raporda, “Volt Typhoon” isimli hacker örgütünün herhangi bir devlet veya bölgeden destek almayan bir siber suç çetesi olduğu belirtildi.

ABD, uzun süredir Çin hükümetini “Volt Typhoon” isimli örgütün siber saldırılarını desteklemekle suçluyor.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.