Stellantis batarya hücresi teknolojisi için Fransız CEA ile iş birliği yapacak

Stellantis, CEA ile, elektrikli araçlar için yeni nesil batarya hücrelerinin kendi bünyesinde tasarımını hedefleyen 5 yıllık yeni bir iş birliği duyurdu.

Stellantis batarya hücresi teknolojisi için Fransız CEA ile iş birliği yapacak
Yayınlama: 08.07.2024
6
A+
A-

Stellantis, CEA ile, elektrikli araçlar için yeni nesil batarya hücrelerinin kendi bünyesinde tasarımını hedefleyen 5 yıllık iş birliği yaptıklarını açıkladı. Bu ortak araştırma programı, daha yüksek performans, uzun kullanım ömrü ve düşük karbon ayak izi hedefiyle gelişmiş teknolojiye sahip batarya hücrelerinin tasarımını kapsıyor.

Konu hakkında değerlendirme yapan Stellantis Baş Mühendislik ve Teknoloji Sorumlusu Ned Curic, şunları söyledi:

“Batarya teknolojisinin değişimin eşiğinde olduğunu biliyoruz. Tam olarak nasıl değişeceğini bilmesek de, bu dönüşümün ön saflarında yer almak istiyoruz. Şirket içinde birden fazla yol deneyerek ve farklı teknolojileri keşfederek 24 saat çalışıyoruz. Aynı zamanda teknoloji girişimleri, laboratuvarlar, üniversiteler ve CEA gibi dünyanın en prestijli araştırma kurumlarıyla da yakın iş birliği içindeyiz. Bu iş birliğinin yenilikçi batarya hücresi teknolojisini hızlandıracağına ve müşterilerimize temiz, güvenli, uygun fiyatlı mobilite sunma misyonumuzu destekleyeceğine inanıyoruz.”

CEA’nın, küresel ortaklığı kapsamında, batarya hücreleri konusunda iddialı, çok yıllık bir Ar-Ge programıyla Stellantis’i desteklemekten gurur duyduğunu ifade eden CEA Enerji Bölümü Başkanı Philippe Stohr, “Bu heyecan verici proje kapsamında CEA, li-ion bataryalar alanındaki 25 yılı aşkın uzmanlığıyla, elektrikli mobilite alanındaki rekabetçi ortamda otomotiv sektörünün önde gelen aktörlerinden biri olan Stellantis’i destekliyor. Zorluğumuz, tasarım ile üretimi hızlandırmak ve uzmanlığımızı, becerilerimizi, vizyonumuzu paylaşarak sınıfının en iyi hücre teknolojilerini geliştirmek” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.