Bakan Kurum: Bugüne kadar 17 bin 519 konutu teslim ettik

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş’ta tamamlanan ve yapımı süren konut çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı.

Bakan Kurum: Bugüne kadar 17 bin 519 konutu teslim ettik
Yayınlama: 06.07.2024
2
A+
A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş'ta tamamlanan ve yapımı süren konut çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Murat Kurum'un konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Deprem bölgesinin derdi derdimiz, sevinci hepimizin sevinci olacak. Tüm Sivil Toplum Kuruluşlarımız, belediye başkanlarımızı, muhalefet belediyelere başkanlarımızı ve vatandaşlarımızı dinleyerek hızlı kararlar alıp suretle uygulamaya çalışıyoruz. Depremi siyasi malzeme yapmaksızın, siyaset üstü görerek çalışıyoruz.

11 ilimizi ve 14 milyon vatandaşımızı doğrudan etkileyen depremde devasa alanda çalışmak zorundayız. 6 Şubat depreminin mali faturası 104 milyar doları aşmış durumda. O günden bugüne başlattığımız konutlarımız 266 bine ulaştı.

4 bin 500 köyde vatandaşımızın mümkünse yerinde değilse eğer toplum alanlarda köy konutların yapım sürecini yürütüyoruzve bugüne kadar 76 bin konutumuzu 2 bin şantiyemizde çalışan 153 bin emekçi kardeşimizle beraber teslim ettik.

Yıl sonuna kadar hedefimiz 200 bin konutumu ardındın tüm konutlarımızı etap etap şehrin ihtiyaçlarını gözeterek hayata geçirmek.

Bugüne kadar Kahramanmaraş özelinde 17 bin 592 konutumuzu hak sahibi vatandaşlarımıza teslim ettik. Teslimlerimiz etap etap devam edecek.

12 Şubat ilçemizde Yusuflar, Azerbaycan, Pınarbaşı, Şehit Evliya mahallelerimizde, Dulkadiroğulları ilçemizde İsmet Paşa, Yenişehir, Yahya Kemal mahallelerimizde, Elbistan ilçemizde Güneşli ve Hümmet mahallelerimizde, Çağlayancerit ilçemizde İstiklal ve Fatih mahallelerimizde, Pazarcık ilçemizdeki Ademoğlu ve Yukarıpazarcık mahallelerizimde ve Türkoğlu ilçemizin Gaziler mahallesinde 71 bin 568 konutu projelendirme çalışmalarıyla birlikte yapımı devam ediyor.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.