Malawi Başkan Yardımcısı ve dokuz kişiyi taşıyan uçak kayboldu

Stockholm, 11 Haziran (Hibya) – Güney Afrika ülkelerinden Malawi Devlet Başkanı Saulos Chilima ve dokuz kişiyi taşıyan uçak kayboldu.

Malawi Başkan Yardımcısı ve dokuz kişiyi taşıyan uçak kayboldu
Yayınlama: 11.06.2024
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Saulos Chilima ve dokuz kişiyi taşıyan bir uçağın Pazartesi günü kaybolmasının ardından askerler Malavi'nin kuzeyindeki dağlık ormanları arıyor.

Chilima, eski first lady Shanil Dzimbiri ve diğer sekiz kişiyi taşıyan uçak başkent Lilongwe'den sabah 9:17'de ayrıldı ve 45 dakika sonra yaklaşık 370 km kuzeydeki Mzuzu uluslararası havaalanına inmesi bekleniyordu.

Devlet Başkanı Lazarus Chakwera Pazartesi gecesi devlet televizyon kanalı MBC'de canlı yayınlanan konuşmasında Mzuzu'daki hava trafik kontrolünün pilotlara kötü hava koşulları ve zayıf görüş mesafesi nedeniyle iniş yapmamalarını ve geri dönmelerini söylediğini belirtti.

Chakwera, hava trafik kontrolünün uçakla irtibatını kaybettiğini ve uçağın kısa bir süre sonra radardan kaybolduğunu söyledi ve ekledi:

“Bunun yürek parçalayıcı bir durum olduğunu biliyorum. Hepimizin korktuğunu ve endişelendiğini biliyorum. Ben de endişeliyim. Ancak sizi temin etmek isterim ki o uçağı bulmak için elimdeki hiçbir kaynağı esirgemiyorum. Hayatta kalanları bulacağımıza dair umudumu her zerresine kadar koruyorum.”
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.