ATO Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz, SEDEC 2024'te Konuştu

ATO Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz, SEDEC 2024'te Konuştu
Yayınlama: 24.05.2024
3
A+
A-

Yılmaz: “Savunma, Sanayileşme ve Kalkınma Açısından Stratejik Öneme Sahip”

Ankara, 22 Mayıs 2024 – Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ömer Çağlar Yılmaz, SEDEC 2024 açılışında yaptığı konuşmada, sınır güvenliği ve savunmanın ulusal güvenlik ve toplumsal refah açısından hayati önem taşıdığını vurguladı. Yılmaz, “Savunma sanayii, sanayileşme ve kalkınmanın stratejik bir parçasıdır” dedi.

Milli Savunma Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği’nin destekleriyle bu yıl dördüncüsü düzenlenen, Türkiye’nin ilk ve tek anayurt ve sınır güvenliği fuarı SEDEC 2024, ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirildi. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ı temsilen konuşma yapan Doç. Dr. Ömer Çağlar Yılmaz, savunma sanayinin Türkiye’nin jeopolitik konumu açısından taşıdığı öneme dikkat çekti.

Savunma Sanayiinin Stratejik Önemi

Yılmaz, konuşmasında şunları söyledi: “Sınır güvenliği ve savunma, ulusal güvenliğin sağlanması ve toplumsal refahın korunması açısından hayati öneme sahip alanlardır. Türkiye gibi jeopolitik olarak önemli bir konumda bulunan ülkeler için savunma sanayii büyük bir öneme sahiptir. Hem vatan topraklarımızı hem de bölgesel istikrarı korumak açısından kendi savunma sanayi kapasitemizi geliştirmek ve savunma teknolojilerine yatırım yapmak oldukça önemlidir.”

Yılmaz, savunma sanayinin küresel rekabet gücünü artıran ve sanayileşme ile kalkınmanın stratejik bir parçası olduğunu belirterek, “Savunma sanayinin geliştirdiği teknolojik yenilikler, zaman içerisinde diğer sektörlere yayılarak gelişime öncülük ediyor” dedi.

Savunma Sanayinde Yerlilik Oranının Artışı

Doç. Dr. Yılmaz, Türkiye’nin savunma sanayiinde yerlilik oranının önemli bir gelişme kaydettiğini belirtti. “2002 yılını savunma sanayimizde bir milat olarak kabul edebiliriz. O yıllarda savunma sanayimizde yerlilik oranı yüzde 20’ler düzeyindeydi. Bugün geldiğimiz noktada, yerlilik oranı yüzde 80’leri aşıyor. Artık savunma sanayimiz; kara, deniz, havacılık ve uzay araçları, muharebe ve elektronik sistemler, silah sistemleri, radar ve elektronik harp sistemleri üretebilir ve ihraç edebilir hale geldi” diye konuştu.

SEDEC 2024’ün Önemi

SEDEC 2024’ün Türkiye’nin savunma sanayindeki gelişimini sergilemek ve uluslararası iş birliklerini güçlendirmek adına önemli bir platform olduğunu vurgulayan Yılmaz, etkinliğin başarılı geçmesini temenni etti. Fuar, savunma ve güvenlik sektöründe faaliyet gösteren yerli ve yabancı firmaları bir araya getirerek, sektörün gelişimine katkı sağladı.

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.