81 ilde okul öncesi etkinlikleri yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul öncesi eğitimde okullaşma oranlarını artırmak ve çocukların potansiyelini keşfetmelerine yardımcı olmak amacıyla 81 ilde çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

81 ilde okul öncesi etkinlikleri yapılacak
Yayınlama: 02.08.2024
2
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, okul öncesi eğitimin çocuğun hayatındaki önemine vurgu yapmak; toplumun okul öncesi eğitime yönelik farkındalığını artırmak; aile, çocuk ve okul iş birliğini güçlendirmek amacıyla 81 ilde il/ilçe millî eğitim müdürlükleri ile okul müdürlükleri tarafından ağustos ayı içinde “okul öncesi etkinlikleri” yapılacak.

Festival havasında düzenlenecek etkinliklerde aile-çocuk etkileşimini sağlayan, çocukların geleneksel ve evrensel sanat türü ve tekniklerini tanımalarına, kendi özgün uygulamalarını yapabilmelerine fırsat tanıyan sanat atölyeleri, çocukların merak duygularını besleyen ve keşfetmelerini sağlayan çeşitli bilim atölyeleri kurulacak.

Atölyelerin yanı sıra şenliklerde fiziksel etkinliklerin ön planda olduğu açık hava etkinlikleri ile geleneksel çocuk oyunlarına yer verilecek.

Etkinliklerde okul öncesi eğitimin önemine yönelik ailelere bilgilendirme faaliyetleri de gerçekleştirilecek.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.