8 bin Malatyalı öğrenciye ”İklim Değişikliği ve Sıfır Atık” farkındalık eğitimi verildi

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilere ”İklim Değişikliği ve Sıfır Atık” farkındalık eğitimleri verildi.

8 bin Malatyalı öğrenciye ”İklim Değişikliği ve Sıfır Atık” farkındalık eğitimi verildi
Yayınlama: 06.06.2024
3
A+
A-

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı İş Güvenliği Birimleri ile koordineli olarak yapılan farkındalık eğitimleri, toplam 99 okula ve 8 bin 743 öğrenciye verildi.

İklim Değişikliği, kaynaklarımızın verimli kullanılması, israfın önlenmesi, atıkların minimuma indirilmesi ve oluşan atıkların geri dönüştürülerek ekonomiye kazandırılmasını amaçlayan eğitim programı, öğrencilerin çevre duyarlılığına da farkındalık sağlıyor. Eğitim programı kapsamında birçok atık türü ile ilgili geri dönüşüm yöntemleri, süreçleri ve uygulamaları hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

''İklim Değişikliği ve Sıfır Atık'' programında ayrıca Malatya’nın deprem sonrasında toparlanma sürecine katkı sağlamak amacıyla çevre temizliği hakkında farkındalık, enerji tasarrufu, sıfır atık ve iklim değişikliği konu başlıkları hakkında bilgiler verildi.

Eğitime katılan öğrenciler ''İklim Değişikliği ve Sıfır Atık'' konusunda bilgilendirildikleri için memnun olduklarını belirtti. Öğrenciler aynı zamanda eğitim sonunda elde ettikleri bilgilerle, çevre sorunlarına karşı daha etkin çözümler üretebileceklerini ve motivasyonlarının artığını dile getirdi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.