6. Mudanya Kitap Fuarı sona erdi

Mudanya Belediyesi’nin, bu yıl “Değişim” temasıyla düzenlediği 6. Mudanya Kitap Fuarı tamamlandı.

6. Mudanya Kitap Fuarı sona erdi
Yayınlama: 29.08.2024
2
A+
A-

Mudanya Belediyesi tarafından yayınevlerinden hiçbir ücret talep etmeden gerçekleştirilen fuar, 27 yayınevi, 30 yazar, akademisyen ve sanatçının katılımıyla kültür, sanat ve değişim üzerine önemli söyleşilere ev sahipliği yaptı.

“Değişim” temasıyla Mütareke Meydanı ve İsmet İnönü Parkı’nda düzenlenen fuar kapsamında 15 söyleşi ve etkinlik gerçekleştirilirken, gazeteci, yazar, müzisyen ve tiyatrocular kitapseverlerle bir araya geldi. Fuarın kapanışında konuşan Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, “Fuar aracılığı ile oluşturduğumuz kültür adasında sadece kitapları değil aynı zamanda fikirleri, umutları ve geleceğe dair hayalleri de paylaştık. Belirlediğimiz değişim teması altında pek çok kıymetli yazar, akademisyen ve sanatçı ağırladık. Değişimden söz ettik, tarihten dersler çıkardık, birlikte yaşamanın, daha güzel bir gelecek inşa etmenin yollarını tartıştık. Dolayısıyla bu fuar sadece kitapların buluşma noktası değil toplumsal değişim ve dönüşümün de merkezi oldu.” dedi.

Tüm katılımcılara ve konuklara teşekkür eden Deniz Dalgıç, “Özellikle bu yıl yayınevlerimiz için farklı ve anlamlı bir fuar oldu. Zorlu ekonomik koşullara rağmen Mudanya Belediyesi olarak sözümüzü tuttuk ve bu fuarı hiçbir stant ücreti almadan gerçekleştirdik. Küçük ve orta ölçekli yayınevlerimizin bu durumdan duyduğu memnuniyeti görmek bizim için çok değerliydi. Kitapların, bilgiye erişimin ve kültürel zenginliğin önündeki ekonomik engelleri kaldırarak bu fuarı herkese açık ve erişebilir kılmak bizim için çok önemliydi.” diye konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.