6. Edremit Kitap Fuarı’nın üçüncü günü tamamlandı

Edremit Belediyesi’nin düzenlediği 6. Edremit Kitap Fuarı’nın üçüncü günü, sanat, bilim ve düşünce dolu anlara sahne oldu.

6. Edremit Kitap Fuarı’nın üçüncü günü tamamlandı
Yayınlama: 22.08.2024
0
A+
A-

6. Edremit Kitap Fuarı'nın üçüncü günü, Türk sanat müziği ses sanatçısı ve ud sanatçısı İsmail Hakkı Fencioğlu ile tamburi Özata Ayan’ın muhteşem ud ve tambur dinletisiyle başladı.

Günün ikinci programında, İslam konusunda birçok kitap ve makale kaleme almış olan yazarlar Ayşe Sucu ve Cemil Kılıç, “Sözde dindarlık ve akıl tutulması” başlıklı bir panelde konuk oldu. Cemil Kılıç, gerçek dindarlığın insan haklarına riayet etmek, bilimi ve aklı rehber edinmek ve sevgiyi ibadet kabul etmek olduğunu vurgularken, Ayşe Sucu, ahlaki, hukuki ve vicdani değerlere dayanmayan hiçbir şeyin dinen de doğru olmadığının altını çizdi.

Fuarda sahne alan bir diğer isim, Kuzey Ege aşığı olarak bilinen sanatçı Gürgen Öz’dü. Kara komedi tarzında yaptığı eleştirilerle gündeme dair olayları, mantıksızlıkları ve zihniyet problemlerini ele alan Öz, izleyicilerle keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Sanatın hayata etkisini kendine özgü üslubuyla anlatan Öz, son kitabı “Garip Bir Yer”den yola çıkarak “Gerçek kalmak, yalanlara inanmayı seçip kendinden vazgeçmemektir” dedi.

Bilim dünyasının önemli isimlerinden Biyolog Prof. Dr. Ali Demirsoy fuarın en önemli konuklarından birisi idi. Evrim, doğa ve bilim üzerine birçok eseri bulunan Demirsoy, “Akıllı tasarım, evrimsel tasarım” konusunu ele aldı ve katılımcılara insanın kendi gerçekleriyle yüzleşmesi gerektiğini anlattı. Yoğun ilgi gören bu söyleşinin ardından, Demirsoy’a teşekkür plaketini Gömeç Belediye Başkanı Melih Bağcı ve Fuar Koordinatörü Necdet Saraç birlikte takdim etti.

Günün son söyleşisi ise ünlü moda tasarımcısı Barbaros Şansal’a ayrılmıştı. Son kitabı “Prova Odası”nı okurlarıyla paylaşan Şansal, güncel olaylara da değindi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.