6. Edremit Kitap Fuarı “Ölmez Ağacın Gölgesinde Kitap” temasıyla başladı

Edremit Belediyesinin Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle düzenlediği 6. Edremit Kitap Fuarı, “Ölmez Ağacın Gölgesinde Kitap” temasıyla kapılarını kitapseverlere açtı.

6. Edremit Kitap Fuarı “Ölmez Ağacın Gölgesinde Kitap” temasıyla başladı
Yayınlama: 20.08.2024
2
A+
A-

Edremit Belediyesinin Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle düzenlediği 6. Edremit Kitap Fuarı, “Ölmez Ağacın Gölgesinde Kitap” temasıyla açıldı.

Açılış törenine CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ve Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün, CHP Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu PM Üyesi Mehmet Tüm, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı, CHP Balıkesir İl Başkan Yardımcısı Yusuf Yavuz, CHP Edremit İlçe Başkanı Av. Emin Yalçıntaş, belediye başkanları, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Fuarın ilk gününde, tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, “Gel Dünyayı Keşfedelim” başlıklı söyleşi gerçekleştirdi. Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Akademisyeni Gökhan Bayram’ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Ortaylı, dünyayı keşfetmenin ve farklı kültürleri tanımanın insan gelişimine olan katkılarını anlattı. Geçmişten bugüne eğitim sistemini eleştiren ve gençlere geleceğe dair tavsiyelerde bulunan İlber Ortaylı, “Dünyayı tanımadan memleketini değerlendiremezsin. Şuurunu açamazsın. Dünyayı keşfedin, gezin. Gezmek için çok para lazım değil. İkinci mevkide daha çok gezer, daha çok öğrenirsin” dedi.

6. Edremit Kitap Fuarı “Ölmez Ağacın Gölgesinde Kitap” temasıyla başladı

Ortadoğu ve dünya tarihinde derin izler bırakmış zeytin ağacının ve zeytinciliğin önemine de değinen Ortaylı, bu konunun Edremit için hayati bir değer taşıdığını belirtti. Söyleşinin sonunda, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ve Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, İlber Ortaylı’ya “Yaşam Boyu Onur Ödülü”nü takdim etti.

6. Edremit Kitap Fuarı “Ölmez Ağacın Gölgesinde Kitap” temasıyla başladı

Yazar Ahmet Ümit, bu yılki fuarın onur konuğu olarak söyleşi için sahneye çıktı. Ümit, söyleşisinde edebiyat, polisiye, mitoloji, tarih ve aşk temalarını ele aldı. Ahmet Ümit, ünlü karakteri Başkomser Nevzat’ın yeni hikayesini tamamladığını ve kısa sürede okurlarıyla buluşturacağını müjdeledi. Söyleşi sonrasında, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Ahmet Ümit’e plaketini takdim etti.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.