5G güvenliğini sağlayan şirketler siber saldırılara karşı avantajlı bir konuma geçiyor

5G teknolojisinin hızlı gelişimi üretim sektöründe devrim yaratıyor. Ancak bu yeni teknoloji, ele alınması gereken bir dizi güvenlik riskini de beraberinde getiriyor.

5G güvenliğini sağlayan şirketler siber saldırılara karşı avantajlı bir konuma geçiyor
Yayınlama: 13.08.2024
3
A+
A-

Endüstriyel ortamlarda kullanılan özel 5G ağları, uygun şekilde güvence altına alınmadıkları takdirde veri ihlallerine, siber saldırılara ve diğer kötü niyetli faaliyetlere karşı savunmasız kalabiliyor.

Özel 5G ağları genel internetten izole edilecek şekilde tasarlanmıştır, yani kendi özel altyapılarına ve ağ bağlantılarına sahiptir. Ancak bu, siber saldırganların yine de bu ağlara sızamayacağı anlamına gelmiyor. Fabrikaların 5G teknolojisi ile ilişkili potansiyel güvenlik risklerini anlamaları ve ağlarını siber saldırganlardan korumak için önlemler almaları kritik önem taşıyor.

Telekom altyapısı BT sistemlerine dahil edildiğinde, ek bir saldırı vektörü olarak yeni güvenlik riskleri doğuruyor. Araştırmalar, özel bir 5G sistemindeki merkezi ağın dört olası giriş noktası ve üç durdurma noktası olduğunu gösteriyor. Siber saldırılar giderek daha karmaşık hale geliyor ve bunlarla mücadele etmenin ilk adımı, bir kuruluş içindeki saldırı yüzeylerini tanımaktan geçiyor.

Çekirdek ağlarda güvenliği sağlamak için, son kullanıcıların ve sistem entegratörlerinin tüm üretim sistemi boyunca tasarım yoluyla güvenliği uygulamak için işbirliği gerekiyor. Giriş noktalarının ve müdahale noktalarının tasarım aşamasında ele alınması riskleri önemli ölçüde azaltıyor.

Trend Micro Avrasya Bölgesi Stratejik Ürünler İş Geliştirme Müdürü Burak İnce, “5G teknolojisinin hızla yayılması, üretim sektörüne büyük yenilikler sağlarken aynı zamanda yeni güvenlik risklerini de beraberinde getiriyor. Endüstriyel ortamlarda kullanılan özel 5G ağlarının güvence altına alınması hayati önem taşıyor. Trend Micro olarak, CTOne destekli Mobil Ağ Güvenliği çözümlerimiz ile işletmelerin 4G/LTE ve 5G ağlarında karşılaşabilecekleri çeşitli ve gelişen siber tehditlere karşı etkin bir koruma sağlıyoruz. Çözümlerimizle üreticilerin potansiyel tehditlere karşı kapsamlı stratejiler geliştirmesine yardımcı olarak, verilerini güvende tutmalarını sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Trend Micro'nun CTOne tarafından desteklenen Mobil Ağ Güvenliği çözümleri, işletmeler için özel mobil ağ güvenliğine anahtar teslim bir yaklaşım sunarken 4G/LTE ve 5G ağlarında çeşitli ve gelişen siber tehditlere karşı etkili bir koruma sağlıyor. Bu çözümler, tüm özel mobil ağlar için BT ve iletişim teknolojileri alan güvenliğini entegre ederek sıfır güven ve ortak savunma stratejisi ile uçtan uca koruyor.

Üreticiler açısından, potansiyel tehditlere karşı korunmak için kapsamlı bir strateji geliştirerek bu tehditlerin önüne geçmek büyük önem taşıyor. Bu, uygun kimlik doğrulama protokollerini ve güvenilir güvenlik duvarı politikalarını da içeriyor. Teknoloji geliştikçe, özel 5G ağlarının güvenliğini sağlamaya yönelik zorluklar da artıyor, ancak üreticiler doğru önlemleri alarak saldırganların bir adım önünde kalarak verilerini güvende tutabiliyor.

Trend Micro, en son tehdit bulgularına dayanarak çözümlerini sürekli güncelleyerek kurumsal 5G güvenlik alanında tehdit istihbaratını iyileştirmeye devam ediyor. Bu iyileştirmeler, işletmelerin özel mobil ağların bulunduğu ortamlarda ortaya çıkan çok çeşitli tehditleri etkili bir şekilde ele almalarını sağlıyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.