46 yılını idam edilmeyi bekleyerek geçiren Japon cinayetten aklandı

Tokyo, 26 Eylül (Hibya) – Iwao Hakamada, patronunun ve ailesini 1966’da öldürmekten on yıl önce yeniden yargılanmaya başlamasının ardından suçsuz bulundu.

46 yılını idam edilmeyi bekleyerek geçiren Japon cinayetten aklandı
Yayınlama: 26.09.2024
6
A+
A-

Yaklaşık yarım yüzyılı idam edilmeyi bekleyerek geçiren bir Japon, Japonya'nın ölüm cezasını kullanma biçimi hakkında sorular gündeme getiren yakından izlenen bir davada birden fazla cinayetten suçsuz bulundu.

88 yaşındaki Iwao Hakamada, patronunu, karısını ve iki genç çocuğunu öldürmekten ve iki yıl önce evlerini ateşe vermekten suçlu bulunduktan sonra 1968'de idam cezasına çarptırıldı.

Eski profesyonel boksör, 2014 yılında yeni kanıtların ortaya çıkması ve yeniden yargılanma kararının verilmesiyle serbest bırakılana kadar 46 yılını idam hücresinde geçirdi. Bu sürenin dünya çapında bir mahkumun idam hücresinde geçirdiği en uzun süre olduğuna inanılıyor.

Hakamada, masumiyetini sürekli olarak savundu ve araştırmacıların onu itiraf etmeye zorladığını söyledi, avukatları ise polisin kanıt uydurduğunu iddia etti.

Japon medya kuruluşları tarafından bildirilen karara karşı savcıların itiraz edip etmeyeceklerine dair hemen bir karar verilmedi. Hakamada'nın savunma avukatları, yaşı nedeniyle savcıları karara itiraz etmemeye çağırdı.

Shizuoka bölge mahkemesinin baş yargıcı Koshi Kunii, Hakamada'nın “itirafı” ve savcıların cinayetler sırasında giydiğini iddia ettiği giysiler de dahil olmak üzere üç kanıt parçasının uydurulduğunu kabul etti.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.