46 nüfuslu İtalyan köyünde 30 yerel seçim adayı var

Stockholm, 6 Haziran (Hibya) – Torino yakınlarındaki Ingria’nın üçte ikisi, rakip kamplardaki bir anne ve oğul da dahil olmak üzere değişik pozisyonlar için yarışıyor.

46 nüfuslu İtalyan köyünde 30 yerel seçim adayı var
Yayınlama: 06.06.2024
0
A+
A-

Igor De Santis, Torino yakınlarında ormanlar ve dağlarla çevrili küçük bir köy olan Ingria'da son kez belediye başkanlığına adaylığını koyduğunda kolay bir zafer kazanmıştı. Ancak annesinin rakip kampa katılmasının ardından, dördüncü kez belediye başkanlığı yarışında zorlu bir mücadeleyle karşı karşıya kaldı.

İtalya'nın en küçük köylerinden biri olan Ingria'da 46 kişi yaşıyor. Yurt dışından oy kullanmak üzere kayıt yaptıran 26 kişi de seçmenleri oluşturuyor.

42 yaşındaki De Santis 2009'dan beri yönetimi yönetiyor ve belediye başkanlığı yarışında muhalefet meclis üyesi 70 yaşındaki Renato Poletto'nun rekabetini bekliyordu. Milano'da ikamet eden ve Ingria'da ikinci bir evi olan Stefano Venuti'nin adaylığını koymasıyla durum daha da karmaşık bir hal aldı. De Santis, “Bunu beklemiyorduk,” dedi.

Ardından Poletto'nun De Santis'in annesi Milena Crosasso'nun desteğini aldığını ve 8-9 Haziran'da yapılacak yeni konsey seçiminde dokuz kadın ve bir erkekten oluşan listenin bir parçası olarak onu meclis üyeliğine aday gösterdiğini açıklamasıyla mikro yarış tamamen altüst oldu. Toplamda köy sakinlerinin yaklaşık üçte ikisini oluşturan 30 kişi şu anda pozisyonlar için yarışıyor.

De Santis, “Annemden bana katılmasını istedim ama Poletto'nun listesinin çoğunlukla kadınlardan oluştuğunu gördükten sonra onlarla gitmeye karar verdi” dedi. “Hepsi köy için gerçekten çok çalışmış gönüllüler.”

Crosasso, rekabetin aile uyumunu etkilemeyeceğini söyledi. “Hem oğlum hem de ben toplum için en iyisini istiyoruz ve bu, aile bağlarını zayıflatmadan kadınların bakış açılarına ses vermek için bir fırsat.” dedi.

İtalya'nın Soana Vadisi'nde yer alan Ingria, nüfusun azalması, hizmetlerin yetersizliği ve kış aylarında karla mücadele gibi diğer dağ köyleriyle benzer sorunlar yaşıyor. İtalya'nın “en güzel” köyleri arasında gösterildiği 2022 yılından bu yana, turizmdeki artışla da başa çıkmak zorunda kaldı.

De Santis, “İnanılmaz bir artış oldu ve bunu yönetmek zorundayız. Az sayıda sakin var ama çok sayıda ikinci ev var. Asıl amacımız Ingria'nın güzelliğini korumak.” dedi.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.