4∞ Form: İlaç endüstrisi için sürdürülebilir seçenekler sunan devrim niteliğinde yenilik

Aluflexpack, ambalajlama sektörü için öncelikli olarak ilaç endüstrisinde kullanılacak ancak kendisine daha geniş bir kapsamda da uygulama alanı bulabilecek devrim niteliğinde bir yenilik geliştirdi.

4∞ Form: İlaç endüstrisi için sürdürülebilir seçenekler sunan devrim niteliğinde yenilik
Yayınlama: 26.06.2024
3
A+
A-

4∞ Form, tamamen lake alüminyum kullanılarak üretilen farmasötik bir blister ambalajdır. Bu da geri dönüşüm için ideal olduğu, etkin koruyucu özelliklere sahip olduğu ve yakın zamanda kabul edilen Ambalaj ve Ambalaj Atıkları Yönetmeliği (PPWR) gibi mevcut ve muhtemel farmasötik ve ambalajlama mevzuatıyla uyumluluk gösterdiği anlamına geliyor.

4∞ Form öncelik olarak ilaç endüstrisinde kullanılmak üzere tasarlandı ve bu endüstride tablet, kapsül ve benzeri ürünlerin ambalajlanmasında kullanılan OPA/AL/PVC (cold form) veya PVC/PVDC (thermoform) gibi mevcut çözümlerin yerini alabilir. Burada öne çıkan nokta, yenilikçi Aluflexpack ambalajının tamamen lake alüminyumdan yapılmış olması. Ürün adının da atıfta bulunduğu gibi alüminyum, ambalaj endüstrisinde ürün güvenliği ve ürün kalitesinin korunması ile ilgili olan son derece önemli özellikleri kaybetmeden sınırsız veya sonsuz geri dönüştürülebilen bir malzeme.

Alüminyum son derece hafif olmasının yanı sıra hem yüksek hem de düşük sıcaklıklara karşı dayanıklı olabilir.Nem, ışık, oksijen ve diğer gazlarla birlikte bakteri ve mikroorganizmalara karşı yüzde 100 koruma sağlar. Bu nedenle esnek alüminyum ambalaj içindeki ürünler çok daha uzun bir raf ömrü sunuyor.

Aluflexpack CEO’su Johannes Steurer yeni üründen büyük memnuniyet duyuyor:

“40 yılı aşkın süredir alüminyum bazlı ürünler geliştiren bir esnek ambalaj şirketi olarak koruma faktörü başta olmak üzere alüminyumun sunduğu bütün özelliklerin arkasındayız. Müşterilerimizle sürekli olarak iletişim halindeyiz ve ambalajlama yolculuklarında onlara yardımcı olmak için alüminyumu kullanabileceğimiz farklı yolları araştırıyoruz. Pazara yön veren yeni regülasyonlar bizleri daha önce kimsenin yapmadığı bir şeyi denemeye teşvik etti: ilaç endüstrisi için yeni, tamamen geri dönüştürülebilir bir ürüne lake alüminyum formu vermek! Güçlü tedarikçi ve iş ortağı ağımızı, daha da önemlisi Ar-Ge departmanımızın deneyimini ve derin endüstriyel bilgisini kullanarak, ilaç pazarını yeni ve daha sürdürülebilir bir yönde şekillendirebilecek yeni bir çözüm bulmayı başardık.” dedi.

Ürün; şekil, baskı ve markalama dahil olmak üzere müşterilerin tüm ihtiyaçları için uyarlanabiliyor ve sunduğu güçlü koruma nedeniyle antibiyotikler ve reçetesiz satılan ilaçlar gibi farklı ürünlerin ambalajlanmasında kullanılabiliyor.

Aluflexpack, çok sayıda sertifika ile belgelendirdiği üzere sürdürülebilirlik konusunda son derece kararlı. Aluflexpack, 2024 Mayıs ayında sürdürülebilirlik performansını çevre, işçi ve insan hakları, sürdürülebilir tedarik ve etik olmak üzere dört ana hususta değerlendiren EcoVadis tarafından altın madalya ile ödüllendirildi. Aluflexpack böylelikle baskı endüstrisindeEcoVadis tarafından değerlendirilen şirketler arasında ilk yüzde 1'lik dilimde yer aldı. Aluflexpack ayrıca, Avrupa Birliği Ambalaj ve Ambalaj Atıkları Yönetmeliğine (PPWR) tam uyum sağlayan döngüsel çözümler geliştiriyor. Ek olarak şirket, çevre üzerindeki olumsuz etkileri en aza indirme çabalarında Bilimsel Tabanlı Hedefler girişimine (Science-Based Targets initiative) de bağlılığını sürdürüyor.

Aluflexpack AG hakkında

Aluflexpack; Kahve ve Çay, İlaç, Evcil Hayvan Maması, Şekerleme ve Süt Ürünleri gibi nihai pazarların yanı sıra gıda ve gıda dışı pazarlar için de esnek ambalaj çözümleri üretmektedir. Yerel düzeyde faaliyet gösteren şirketler ve büyük uluslararası şirketler ile uzun süreli müşteri ilişkilerini, derin endüstri bilgileri, esnek müşteri hizmetleri ve geliştirme becerisi ile desteklemektedir. Merkezi İsviçre'nin Reinach (Aargau) kentinde bulunan Aluflexpack'in İsviçre, Fransa, Polonya, Türkiye, Hırvatistan, Tunus ve 2024 yılı itibariyle ABD'de üretim tesisleri bulunmaktadır. Şirketin 31 Aralık 2023 tarihindeki çalışan sayısı bin 602’dir.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.