38. Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali başladı

Dikili Belediyesi tarafından bu yıl 38’incisi yapılan Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali 75. Yıl Parkı’nda düzenlenen törenle başladı.

38. Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali başladı
Yayınlama: 29.08.2024
2
A+
A-

30 Ağustos'a kadar devam edecek festivalin açılışını Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel yaptı.

11-12 yaşlarındayken festivali merakla takip ettiğini söyleyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 80'li yıllarda ülke şartlarına rağmen festivale devam eden dönemin belediye başkanı Osman Özgüven'e de teşekkür etti.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İzmir'de büyük bir başarı elde ettiklerini hatırlatan Özel, vatandaşlara destekleri için teşekkür etti. Özel, “İzmir'de 28'i ilçe belediye başkanı, biri Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere 29 belediye başkanının cebinde birer anahtar var. Kadınların çantasında birer anahtar var. O anahtarlar, ilçenin, belediyenin kapısının ya da kasasının anahtarı değil. İlçenin ya da İzmir'in altın anahtarı da değil. O anahtarlar Atatürk'ün partisinin, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılındaki iktidarının anahtarlarıdır.” dedi.

Türkiye'de konserlerin, festivallerin iptal edildiğini, vatandaşların yaşam biçimine müdahale edildiğini söyleyen Özgür Özel, 40 yıldır düşünce özgürlüğünün, örgütlenme özgürlüğünün tartışıldığını söyledi. Geçen günlerde bir konserde saldırı girişiminde bulunulan, konserleri iptal edilen Suavi'ye destek açıklaması yapan Özel, “Suavi'nin 30 Ağustos akşamı Aydın'ın Çine ilçesindeki konserini birileri hedef gösteriyor, iptali için baskı yapıyorlar. O gece İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız ile İzmir Enternasyonal Fuarı'nı açacağız. Ardından İzmir İl Başkanımız, bütün ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımızla birlikte Çine'ye Suavi dinlemeye gidiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a günün anısına kadınlar tarafından yapılan hediyeleri takdim etti. Sonrasında sahneye sevilen şarkıcı Melek Mosso çıktı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.