34. Geleneksel Güre Sarıkız hayrı gerçekleştirildi

Kazdağları’nın Sarıkız anısına düzenlenen ve bu yıl 34.sü yapılan “Güre Sarıkız Hayrı,” Sarıkız’ın yaşadığına inanılan Güre-Kavurmacılar mevkiinde binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

34. Geleneksel Güre Sarıkız hayrı gerçekleştirildi
Yayınlama: 25.08.2024
1
A+
A-

Efsanelere konu olan Sarıkız’ı anmak için Kazdağları’nın eteklerinde ki Güre Mahallesi’ne bağlı Kavurmacılar Mevki’nde düzenlenen etkinlikte mevlüt okundu, dualar edildi. 

Bölgenin kültürel değerlerinden biri olan Sarıkız’ı anma etkinliği, bu yıl da geniş katılımıyla yapıldı. Etkinliğe ev sahibi Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’la birlikte CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, CHP İlçe Başkanı Av. Emin Yalçıntaş, Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin ve ilçe protokolü, oda başkanları, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

34. Geleneksel Güre Sarıkız hayrı gerçekleştirildi

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Sarıkız’ın bölge için önemli bir değer olduğuna vurgu yaparak bu değerin yaşatılması ve bu kültürün gelecek nesillere aktarılmasının açısından bu etkinliğin önemli olduğunu ifade etti. 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.