26’ıncı Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali Kortej Yürüyüşü yapıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 26’ıncısı kutlanan Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali kapsamında kortej yürüyüşü vatandaşların da katılımıyla coşkuyla yapıldı.

26’ıncı Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali Kortej Yürüyüşü yapıldı
Yayınlama: 19.07.2024
2
A+
A-

26’ıncı Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali kapsamında gerçekleştirilen kortej yürüyüşü Malatya’nın bütün renklerini bir araya getirdi. Malatya’nın bütün kesim ve kesitlerinin, bütün renklerinin bir araya geldiği kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Mehteran Takımının marşları ile birlikte coşkulu kalabalığın yürüyüşü Kapalı Çarşı önünde başlayarak Öğretmen Evi önünde son buldu.

Kortej yürüyüşü öncesinde bir konuşma yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “26’ıncısını düzenleyeceğimiz Kayısı Festivali vesilesiyle kortej yürüyüşünde bir araya geldik. Kortejimizde omuz omuza birlik, beraberlik içerisinde yürüyeceğiz. Değerli hemşerilerim, 6 Şubat depremlerinde Malatya’mız ciddi bir yıkım aldı.  Allah’ın izniyle depremin yaralarını hep beraber saracağız.  Fiziki olarak bu depremlerin üstesinden hep beraber geleceğiz. Elbette ki bunun üstesinden gelirken bir taraftan da normalleşmeye ihtiyacımız var. Bu normalleşme süreci içerisinde biz ‘Kayısı Festivalini düzenleyelim’ dedik.  İlk normalleşme hareketimiz olsun. Tabii ki normalleşme süreci içerisinde yaptığımız birçok etkinlik var ama Kayısı Festivalini değerli hemşerilerimiz ile birlikte yapacağız. ” dedi.

Yoğun katılımın olduğu ve coşkuyla gerçekleştirilen kortej yürüyüşüne, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, Malatya Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve İhsan Koca, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Tuncay Altuğ , Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, İl Jandarma Komutanı Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Recep Bentli, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, ilçe Belediye Başkanları ve meclis üyeleri, muhtar dernekleri, merkez ve ilçe mahalle muhtarları, Malatya’da yer alan vakıf, oda ve dernek başkanları ve üyeleri, STK’lar, Malatya’da bulunan hemşeri dernekleri, bisikletliler, sporcular, motosiklet tutkunları ve Malatyalılar birlik ve beraberlik içerisinde yürüdü.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.