188 bin binada Sıfır Atık Yönetim Sistemi hayata geçirildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Dünya Çevre Günü dolayısıyla açıklama yaptı. Açıklamada Sıfır Atık Hareketi ile 188 bin binada Sıfır Atık Yönetim Sistemi’nin hayata geçirildiği bildirildi.

188 bin binada Sıfır Atık Yönetim Sistemi hayata geçirildi
Yayınlama: 05.06.2024
2
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma Hedefleri doğrultusunda çalışıldığı belirtilerek, gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin şunlar kaydedildi:

“Sıfır Atık Hareketi ile, 188 bin binada Sıfır Atık Yönetim Sistemi'ni hayata geçirdik. Atıkların geri kazanım oranını yüzde 35’e çıkardık. 7 milyardan fazla ağacı toprakla buluşturduk. Korunan alan miktarımızı yüzde 12,9’a yükselttik. 81 ilimizde 75 milyon 886 bin metrekare alanda millet bahçesi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son 20 yılda, 3 milyondan fazla Sıfır Atık uyumlu, çevre ve iklim dostu konut ürettik. “Daha Yeşil ve Yaşanabilir Şehirler” hedefiyle 1.671 km bisiklet yolu, 420 kilometre yeşil yürüyüş yolu yaptık. Arıtılmış atık suların yeniden kullanım oranını yüzde 5,3'e çıkardık.”

Mavi Bayraklı Plajların sayısının 567'ye yükseldiği aktarılan açıklamaya şöyle devam edildi:

“Yerli ve milli yazılımımız NEFES ile, hava kalitesi değerlerini il ve ilçelerde mahalle ölçeğinde tespit ediyoruz. Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu sayımızı, 380’e çıkardık. Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesi uygulaması ile 1 milyon tondan fazla plastik atığın oluşumunu engelledik. Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesi uygulaması ile yaklaşık 7 milyar TL tasarruf edildi, 41 bin 881 ton sera gazı salımı engellendi. Marmara Denizi’nde, kirliliği engellemek için kurduğumuz izleme noktalarını 150’ye çıkardık. Minik Çevre Müfettişlerimiz ile tüm çocuklarımızda çevre hassasiyeti oluşturuyor, farkındalıklarını artırıyoruz.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.