11. Barış ve Sevgi Buluşmaları, Sahaf Festivali ile başladı

Beylikdüzü Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Barış ve Sevgi Buluşmaları, Sahaf Festivali ile başladı.

11. Barış ve Sevgi Buluşmaları, Sahaf Festivali ile başladı
Yayınlama: 20.08.2024
0
A+
A-

11. Beylikdüzü Barış ve Sevgi Buluşmaları kapsamında bu yıl sekizincisi düzenlenen Beylikdüzü Sahaf Festivali başladı.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen festival, Türkiye’nin dört bir yanından ve İstanbul’un muhtelif semtlerinden gelen 25 sahafı Beylikdüzü'nde buluşturdu. Cumhuriyet Caddesi’ndeki standlarda 100 bini aşkın kitap, dergi vb. süreli yayınlardan oluşan bir açık hava kitaplığı kuruldu. Şair Hüseyin Avni Dede, bu yıl da katılımcılar arasındaydı. Alanda matbu eserlerin yanı sıra yöresel ürünlerin bulunduğu standlar da yer aldı.

Cumhuriyet Etkinlik Alanı’nda 19 Ağustos’ta Sahaf Festivali’yle başlayan Barış ve Sevgi Buluşmaları, 22 Ağustos’tan itibaren söyleşiler ve konserlerle devam edecek. Festival kapsamında düzenlenen Sahaf Söyleşileri’nde; 22 Ağustos’ta müzik tarihçisi Murat Meriç müzikal tarihi edebiyat tarihiyle harmanlayarak Lüküs Hayat'tan Azizname'ye: Memleketin Müzikli, Oyunlu Tarihi’ni anlatacak.

23 Ağustos’ta koleksiyoner Osman Tan Erkır elindeki önemli bir belgeyi hikayeleştirerek ilk kez Beylikdüzü’nde kamuoyuna sunacak. 24 Ağustos’ta İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Erman Gören İlyada ve Homeros’u konuşacak. 25 Ağustos Pazar günü ise Türkiye’nin tek koku uzmanı Vedat Ozan festivalin konuğu olacak. Ozan, “Koku ve Kültür” başlığıyla özel bir söyleşi yapacak. 

Barış ve Sevgi Buluşmaların parçası olan Çardak Altı Sohbetleri’nin bu yıl ki teması “Yarının Türkiye’si, Yarının Dünyası” olacak. 26 Ağustos – 1 Eylül tarihleri arasında, Pelin Batu moderatörlüğünde gerçekleşecek sohbetlere; Prof. Dr. N. Öykü İyigün, Prof. Dr. Cem Say, Doğa Şanlıoğlu, Umutcan Savcı, Utku Güven, Prof. Dr. Utku Perktaş, Pelin Cengiz, Güven İslamoğlu, Ayşe Övür, Selen Okay Akçalı, Altan Öymen ve Mehmet Murat Çalık konuk olarak katılacak.

Ömür Gedik, Ufuk Beydemir, Beylikdüzü Big Band gurubu, Zeynep Bastık, Melis Fis ve Ceylan Ertem’in sahne alacağı konserler serisinde MC & Kadir Çetin’de müzik performansı sergileyecek. 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.