Pancar Deposu’nda “Küratörlüğün 5N1K’sı” söyleşi dizisi başladı
Nilüfer Belediyesi Pancar Deposu’nda düzenlenen “Küratörlüğün 5N1K’sı” söyleşi dizisinin ilk konuğu Melis Golar oldu. İlk buluşmada “Kenti Küratöryel Bir Malzeme Olarak Düşünmek” başlığı ele alındı.
Nilüfer Belediyesi Pancar Deposu’nda başlayan “Küratörlüğün 5N1K’sı” söyleşi dizisi, kenti odağına alarak sanat, sosyal bilimler ve kültür politikalarını bir araya getiren katılımcı bir tartışma ve üretim zemini oluşturmayı amaçlıyor.
Her ay farklı bir uzmanın konuk olacağı söyleşi dizisinin ilk buluşması, “Kenti Küratöryel Bir Malzeme Olarak Düşünmek” başlığıyla gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Çağrı Mutlu Dalgıç’ın üstlendiği programın konuğu Melis Golar oldu.
Söyleşi dizisinin ikinci buluşmasında kasım ayında Amira Arzık, “Performans ve Arşive Dair” başlıklı konuşmasıyla katılımcılarla bir araya gelecek. Aralık ayında Aslı Seven “Küratörlük ve Kurumsal Altyapılar”, ocak ayında ise Ebru Nalan Sülün “Merkez ve Çevre Ekseninde Küratörlük” başlığıyla programda yer alacak.
EKONOMİ GAZETESİ
