AASSM, ekim ayında farklı sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), 2026-2027 sanat sezonuna ekim ayında konser, etkinlik ve sergilerden oluşan programla başlayacak.

AASSM, ekim ayında farklı sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak
Yayınlama: 30.09.2026
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), 2026-2027 sanat sezonuna ekim ayında konser, etkinlik ve sergilerden oluşan programla başlayacak.

Ay boyunca klasik müzikten caza, çağdaş müzikten fotoğraf ve seramik sergilerine kadar farklı sanat dallarından etkinlikler sanatseverlerle buluşacak.

Sezonun ilk etkinliği, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın (İZDSO) 2 Ekim saat 20.00’de Büyük Salon’da gerçekleştireceği açılış konseri olacak. Howard Griffiths yönetimindeki orkestraya Fransız piyanist Marc Laforet eşlik edecek. Konserde Deniz Aktaş’ın “Deniz ve Rüzgar” adlı eserinin dünya prömiyeri yapılırken, Chopin’in 2. Piyano Konçertosu ile Grieg’in Peer Gynt Süitleri No. 1 ve No. 2 eserleri seslendirilecek.

İZDSO, 9 Ekim’de yine Howard Griffiths yönetiminde sahne alacak. Genç viyolonsel sanatçısı Lionel Martin’in solist olarak yer alacağı konserde M. Arnold’ın Tam O’Shanter Uvertürü, Elgar’ın Viyolonsel Konçertosu ve Şostakoviç’in 2. Caz Süiti seslendirilecek.

İzmir Oda Orkestrası ise 14 Ekim’de şef Giuseppe Mengoli yönetiminde, Kebyart Saksafon Quartet’in solistliğinde konser verecek. Programda Fazıl Say’ın “Prelüd” adlı eserinin saksafon dörtlüsü, vurmalı çalgılar ve yaylılar için düzenlemesinin Türkiye prömiyeri ile Çaykovski’nin 4. Senfonisi yer alacak.

İZDSO, 16 Ekim’de Norveçli şef Terje Mikkelsen yönetiminde ve kemancı Ozan Akkol’un solistliğinde sahne alacak. 17 Ekim’de ise İspanyol sanatçı Cecilia Krull, caz, pop, soul ve groove türlerinden eserlerle AASSM Büyük Salon’da İzmirlilerle buluşacak.

21 Ekim’de Yaşar Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Konseri, “Portekiz & Türkiye 100. Dostluk Yılı” kapsamında gerçekleştirilecek. Yaşar Üniversitesi Senfoni Orkestrası’nın sahne alacağı ücretsiz konser, AASSM Büyük Salon’da düzenlenecek.

Bizimizmir Homeros Ödül Töreni de 22 Ekim’de ücretsiz olarak yapılacak. 23 Ekim’de ise İZDSO, şef Rengim Gökmen yönetiminde sahne alacak. Konserde kemancı Olgu Kızılay, trompetçi Cem Sevgi ve viyolonsel sanatçısı Yusuf Çelik solist olarak yer alacak.

AASSM’de 26 Ekim’de Goethe-Institut “Suyumuz” Konseri, 27 Ekim’de ise İzmir Yeni Müzik Günleri düzenlenecek. Her iki etkinlikte de çağdaş müzik ve çevre temaları öne çıkacak. İzmir Oda Orkestrası’nın 28 Ekim’deki ücretsiz konserinin ardından 30 Ekim’de İZDSO Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri gerçekleştirilecek.

AASSM galerilerinde ekim ayı boyunca çok sayıda sergi ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. “Belgesel Mirasın İzinde: İzmir’in Nadir Eserleri” sergisi, 18 Eylül-15 Kasım tarihleri arasında giriş kat batı galeride açık olacak. İzmir Milli Kütüphanesi’nin nadir eser koleksiyonundan seçilen 61 eserin yer aldığı sergide el yazmaları, taş baskılar ve matbu eserler sergilenecek.

İFOD 32. Geleneksel Özgürlük Fotoğraf Sergisi 14 Ekim’e kadar, İFOD Kadın Eli Sergisi ise 15 Ekim-30 Kasım tarihleri arasında üst kat batı galeride ziyaret edilebilecek.

“İlk Fotoğraftan Bugüne Fotoğrafın 200. Yılı” sergisi 20 Ekim-12 Kasım tarihleri arasında alt kat galeride sanatseverlerle buluşacak. “Su Sesleri / Karma Sergi” ise 26 Ekim-8 Kasım tarihleri arasında üst kat doğu galeride yer alacak.

“Simurg Topraktan Ateşe-Saime Akçura Kişisel Sergisi” 1-22 Ekim, “Neriman İnsel Resim Sergisi” ise 1-14 Ekim tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

AASSM’nin ekim ayı konser, etkinlik ve sergilerine ilişkin güncel program ve detaylı bilgilere AASSM, İzmir Büyükşehir Belediyesi kültür sanat platformu ve İzmir.art üzerinden ulaşılabilecek.


EKONOMİ GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.