Bursa’nın Asırlık Lezzetleri Gastronomi Festivali’nde buluştu
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl “Fetheden Lezzetler” temasıyla düzenlenen Uluslararası 5. Bursa Gastronomi Festivali, yüz binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Merinos Park’ta 50 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen festivalde 165 stant yer aldı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl “Fetheden Lezzetler” temasıyla düzenlenen Uluslararası 5. Bursa Gastronomi Festivali, yüz binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Merinos Park’ta 50 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen festivalde 165 stant yer aldı.
Bursa Kültür, Turizm ve Tanıtma Birliği’nin katkılarıyla düzenlenen festival, üç gün boyunca panel ve söyleşilerden lezzet atölyelerine, yarışmalardan gastro sahnelere, film gösterimlerinden konserlere kadar çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, festivalin Bursa’nın tarihini, kültürünü ve kuşaktan kuşağa aktarılan gastronomi mirasını yansıttığını belirtti.
Bursa’nın fethinin 700. yılı kapsamında festivalin temasının “Fetheden Lezzetler” olarak belirlendiğini ifade eden Biba, kentin asırlardır yaşatılan lezzetlerinin Türkiye ve dünyayla buluşturulduğunu söyledi.
Biba, festivalin gelecek yıl daha geniş katılımla ve şehrin geneline yayılan bir organizasyon olarak gerçekleştirilmesinin planlandığını belirterek, ulusal ve uluslararası katılımın artırılmasının hedeflendiğini kaydetti.
Festival alanında Coğrafi İşaretli Yöresel Lezzetler Alanı, Ulusal Lezzetler Alanı ve Bursa Üreten Kadınlar Sokağı oluşturuldu. Bursa’nın özgün lezzetleri bu alanlarda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Ana sahnede 20 mutfak şovu, söyleşiler ve konserler düzenlendi. Şef Arda Türkmen “Fetheden Tarifler”, Şef Danilo Zanna ise “Coğrafi İşaretli Ürünlerle Füzyon” başlıklarıyla festivalde yer aldı.
Ünlü sunucu Pelin Çift’in moderatörlüğündeki “Bursa Esnaf Lokantalarında Osmanlı Yemek Kültürü İzleri” başlıklı oturumda ise Bursa’nın köklü işletmelerinin temsilcileri kentin mutfak kültürünü anlattı.
Festival kapsamında oyuncular Eser Yenenler ve İbrahim Büyükak, Bursa sokak lezzetleri üzerine söyleşi gerçekleştirdi.
Akşam programlarında ise Irmak Arıcı, Turgay Başyayla, Menteşeli Cengiz, Şef Aysel Gürel & Gastro Müzik Korosu ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestrası sahne aldı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 10 ülkeden 12 kardeş şehri de festivale katıldı. Lefkoşa, Mogilev, Pleven, Mestanlı, Veliko Tırnovo, Saraybosna, Ningbo, Kazan, Çadır Lunga, Priştine, Vinitsa ve Novi Pazar’dan gelen heyetler, Lezzet Atölyesi kapsamında kendi yörelerine ait yemekleri ziyaretçilere ikram etti.
Festivalde ayrıca yöresel lezzet yarışmaları düzenlendi. “Fetheden Lezzetler Platosu”nda geleneksel el sanatları ürünleri sergilenirken, Alternatif Sahne’de çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
Çocuk Etkinlik Alanı’nda ise üç gün boyunca çocuklar ve ebeveynler spor, kültür ve atölye çalışmalarına katıldı.
EKONOMİ GAZETESİ
