AB Komiseri Marta Kos: Finlandiya, AB genişlemesi tarihinde özel bir yere sahip
Helsinki, 18 Eylül (Hibya) – Avrupa Birliği Komisyonu Genişleme Komiseri Marta Kos, Finlandiya’nın AB genişlemesi tarihinde özel bir yere sahip olduğunu belirtti.
Avrupa Birliği Komisyonu Genişleme Komiseri Marta Kos, yaptığı açıklamada, 1999’da Helsinki’de AB liderlerinin Birliğin en büyük genişlemesine giden süreci başlattığını ifade etti.
Kos, bugün aday ülkeleri üyeliğe hazırlamak ve AB’yi yeni üyeleri karşılamaya hazırlamak olmak üzere iki yönlü bir görevle karşı karşıya olduklarını belirtti. Finlandiya Dışişleri Bakanı Elina Valtonen ve Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakan Joakim Strand’ın, daha büyük bir Birliğe hazırlık sürecine güçlü destek verdiğini aktaran Kos, aday ülkelerin üyelik sürecinde liyakat ve reform ilerlemelerine göre değerlendirilmesinin önemini vurguladı.
EKONOMİ GAZETESİ
