Prevot: Avrupa stratejik özerkliğe yatırım yapmalı

Brüksel, 18 Haziran (Hibya) – Belçika Dışişleri Bakanı Maxime Prevot, Avrupa Konseyi öncesinde yaptığı açıklamada, AB bütçesi ile genişleme ve rekabetçilik gibi temel konulara ilişkin kararların Avrupa’nın gelecekteki hareket alanını belirleyeceğini söyledi.

Prevot: Avrupa stratejik özerkliğe yatırım yapmalı
Yayınlama: 18.06.2026
A+
A-

Belçika Dışişleri Bakanı Maxime Prevot, RenewEurope grubundaki meslektaşlarıyla bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu belirterek, AB bütçesi ve genişleme ile rekabetçilik gibi temel zorluklara ilişkin kararların önümüzdeki yıllardaki hareket kabiliyetini belirleyeceğini ifade etti.

Derin jeopolitik gelişmelerin yaşandığı bir dönemde Avrupa’nın stratejik özerkliğe yatırım yapması gerektiğini vurgulayan Prevot, görüş alışverişinde bulunduklarını aktardı.


EKONOMİ GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.