İstanbul, 18 Eylül (Hibya) – Türkiye'nin net Uluslararası Yatırım Pozisyonu, 2026 yılı Temmuz ayı itibarıyla -398,7 milyar ABD doları oldu. Türkiye'nin yurt dışı varlıkları bir önceki aya göre yüzde 4,2 artışla 419,6 milyar ABD dolarına, yükümlülükleri ise yüzde 1,0 artışla 818,3 milyar ABD dolarına yükseldi.
İstanbul, 18 Eylül (Hibya) – Alnus Yatırım’ın analizine göre, küresel piyasalarda merkez bankalarının para politikası kararları ve jeopolitik gelişmelerin yanı sıra, yurt içi piyasalarda yatırım fonlarına ilişkin gelişmeler ile TCMB, BDDK ve SPK tarafından açıklanan düzenlemeler değerlendirildi.
İstanbul, 18 Eylül (Hibya)-Trive Yatırım, ABD Merkez Bankasının (Fed) politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 3,75-4,00 aralığına yükseltmesinin ardından kısa vadeli tahvil faizlerinde yükseliş görüldüğünü, 10 yıllık tahvil getirisinin ise yüzde 5 seviyesinin altında kaldığını bildirdi.
Türkiye teknoloji perakendeciliğinin ve e-ticaretin öncü markası Teknosa, 18-22 Eylül tarihleri arasında geçerli Anında İndirim kampanyasıyla teknoloji alışverişlerinde avantajlı fırsatlar sunuyor. Kampanyada 5.000 TL ve üzeri alışverişlere 400 TL indirim uygulanırken, alışveriş tutarına göre artan indirim avantajı 50.000 TL ve üzeri alışverişlerde 5.000 TL’ye ulaşıyor.