Bakan Güler, Iraklı mevkidaşı Al Abbas ile bir araya geldi

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, davetlisi olarak Türkiye’ye resmi ziyaret gerçekleştiren Irak Savunma Bakanı Thabit Mohammed Al Abbas ile bir araya geldi.

Bakan Güler, Iraklı mevkidaşı Al Abbas ile bir araya geldi
Yayınlama: 05.10.2023
1
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Güler, Iraklı mevkidaşını Milli Savunma Bakanlığı’nda askeri törenle karşıladı.

İki Bakanın tören alanındaki yerini almasının ardından başlayan törende askerî bando tarafından ulusal marşlar çalındı. Irak Savunma Bakanı Thabit Mohammed Al Abbas’ın Onur Kıtası’nı selamlamasının ardından baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirildi.

İkili, bölgesel askeri ve savunma sanayisi alanında iş birliği konularının ele alındığı görüşmede, Bakan Güler tarafından; güçlü tarihi ve sosyal bağları olan Irak ve Türkiye’nin aynı coğrafyada yaşayan kardeş ve komşu iki ülke olduğu vurgulandı. Başta terörle mücadele ve hudut güvenliği olmak üzere atılabilecek müşterek adımlarla, iş birliğinin daha da ileri taşınmasının önemi ifade edildi.

Görüşmede, Bakan Abbas’ı Türkiye’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Bakan Yaşar Güler’in Musul’da meydana gelen yangında hayatını kaybedenlerle ilgili konuk Bakanın nezdinde tüm Irak halkına başsağlığı dileklerini iletti.


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.