Fx analizi

Fed’e yönelik sıkılaşma döngüsünün bir süre daha devam edebileceği düşüncesi fiyatlamalarda etkili olurken, dün ABD’de açıklanan CB tüketici güveni endeksi beklentilerin üzerinde düşüş kaydetti.

Fx analizi
Yayınlama: 27.09.2023
10
A+
A-

USD/TRY: Fed'e yönelik sıkılaşma döngüsünün bir süre daha devam edebileceği düşüncesi fiyatlamalarda etkili olurken, dün ABD'de açıklanan CB tüketici güveni endeksi beklentilerin üzerinde düşüş kaydetti. Bu ortamda borsalar satıcılı bir seyir izlerken, %4,50'nin üzerinde kalan ABD on yıllık tahvil faizi ile birlikte Dolar endeksi (DXY) %0,2 oranında yükseldi. Bu sabah ise borsalarda sınırlı da olsa toparlanma gözlense de kırılgan ortam devam ediyor. Dolar da dirençli bir görüntü sergiliyor. Bugün ABD tarafında TSİ 17'de ağustos ayına ilişkin dayanıklı mal siparişleri öncü verisi açıklanacak. Ağustos ayında öncü verilere göre dayanıklı mal siparişlerinin %0,5 gerilemeyle düşüşünü yavaşlatarak sürdürmesi bekleniyor. Yurtiçinde ise veri gündemi sakin. Fiyatlamalar tarafında, geçen haftaki TCBM sonrasında başlayan sınırlı yükseliş eğilimi devam ediyor. Dün %0,2 oranında yükseliş kaydeden ve 27,26 seviyesinden kapatan kurda, dünkü kapanışın üzerinde sınırlı yükseliş isteği sürüyor.

 

 

EUR/USD: ABD'de yüksek faizlerin daha uzun süre devam edeceği söylemleri risk iştahını azaltmıştı. Ek olarak dün açıklanan ve beklentilerden zayıf gelen veriler, ekonomik görünümün kısmen de olsa sorgulanmasına neden oldu. Bu ortamda ABD borsaları günü negatif bölgede tamamladı. Dolar ise yükselişini sürdürdü. Bu sabah ise borsalarda kısmi toparlanma gözlense de Dolar dirençli durmaya devam ediyor. Şu aşamada kırılganlığın sürdüğü ortamda, Dolar gücünü koruyabilir ve EURUSD paritesi de baskı altında kalabilir. Bu kapsamda paritenin 1,0625 direncinin altında kalarak 1,0525 seviyesine kadar düşüşünü sürdürebileceğini düşünüyoruz.

 

XAU/USD: Fed ile ilgili şahin beklentilerin devam ettiği ortamda değerli madende baskı sürüyor. Dün %0,8 oranında düşerek 1.901 seviyesinden kapatan değerli maden bu sabah da satıcılı seyrediyor. Genel olarak yüksek seviyelerde bulunan ABD on yıllık tahvil faizindeki görüntüye Dolar'ın eşlik etmesi Ons Altın için aşağı yönlü risklerin sürmesine neden olabilir. Bugün ABD'de açıklanacak dayanıklı mal siparişleri kısmi oynaklık yaratabilecekken, değerli madende 1.917 direnci aşılmadıkça 1.885 seviyesi hedefte kalabilir. Sonraki destek ise 1.858 civarında.

Kaynak Ziraat Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.