Zelenski, Almanya Başbakanı Scholz ile Orta Doğu’daki gelişmeleri görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile telefon görüşmesi yaptı. Zelenski ve Scholz, ikili ilişkilerini ve Orta Doğu’daki gelişmeleri değerlendirdi.

Zelenski, Almanya Başbakanı Scholz ile Orta Doğu’daki gelişmeleri görüştü
Yayınlama: 20.10.2023
2
A+
A-

Zelenski, Almanya Başbakanı Scholz ile konuştuğunu belirterek, Almanya’nın desteği için kendisine teşekkür ettiğini bildirdi. Granada'daki anlaşmalarının başarıyla uygulandığına değinen Zelenski, “Patriot ve IRIS-T sistemlerini ve mühimmatını içeren en son büyük askeri yardım paketine özellikle minnettarım. Federal Şansölye'ye mevcut cephe durumu, özellikle de Rusya'nın başarısız saldırı girişimleri ve Avdiivka yakınlarındaki yıkıcı kayıplar hakkında bilgi verdim.” dedi.

Zelenski, Orta Doğu’daki durumu da tartıştıklarını kaydederek, “Şiddetin daha fazla tırmanmasını ve çatışmaların büyümesini önlemenin önemi üzerinde anlaştık. Orta Doğu'daki durum gelişirken bile Ukrayna'yı gündemde tuttuğu için Almanya'ya minnettarım. Malta'daki Barış Formülü görüşmelerinin bir sonraki turuna ve Almanya'nın kasım ayında yapılacak olan Ukrayna Kurtarma Konferansı'na özel önem verdik. Başarılı olacağına inanıyorum.” ifadelerine yer verdi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.