Türk tarım ekipmanları dünya çapında ilgi görüyor

110 yılı aşkın üretim tecrübesi ile dünyanın önde gelen endüstriyel motor üreticilerinden Yanmar’ın tam iştiraki Yanmar Turkey, Türkiye’deki tarım ekipmanı üreticileri ile iş birliği yaparak birlikte ürettikleri kaliteli ürünleri Orta Asya, Doğu Avrupa, Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Asya’da bulunan 20’den fazla ülkeye başarılı bir şekilde ihraç ediyor.

Türk tarım ekipmanları dünya çapında ilgi görüyor
Yayınlama: 19.10.2023
19
A+
A-

Yanmar Turkey, YTAgri markası ile Türkiye'den Japonya'ya yapılan tarım makine ve ekipman ihracatının neredeyse yüzde 60’ını üstlenerek, sürdürülebilir başarıya odaklanan bir lider konumunu korurken, Türkiye’de faaliyet gösteren tarım ekipmanı üreticilerine ürünlerini yurt dışına ihraç edebilmeleri için tasarım, üretim ve markalaşma konularında destek oluyor. 

Türk tarım ekipmanları dünyanın birçok ülkesine ihraç ediliyor

Japon motor üreticisi Yanmar'ın küresel iş ağına dayanan desteği ile YTAgri tarım makine ve ekipmanları, alanında kalite, sağlamlık ve fonksiyonelliği birleştiren bir marka olarak öne çıkıyor. Türkiye'deki kaliteli tarım ekipmanı üreticileri ile iş birliği yaparak Orta Asya, Doğu Avrupa, Afrika, Orta Doğu, Asya’da bulunan 20'den fazla ülkeye tarım ekipmanı ihraç eden Yanmar Turkey, bu iş birlikleri sayesinde yerli üreticilere dünya genelinde ürünlerini pazarlama ve ihracat yapma imkanı sunarken Türkiye'de üretilen yüksek kaliteli tarım ekipmanları ile dünya çapındaki çiftçilere ulaşmayı hedefliyor.

“Türkiye'nin tarım makine ve ekipmanları sektöründeki başarısını artırmayı amaçlıyoruz”

YTAgri’nin hızlı büyüme yolculuğundaki en büyük avantajlardan birinin Yanmar’ın yenilikçi ürün geliştirme standartlarını ve kalitesini Türkiye’deki partnerleriyle paylaşmak olduğunun altını çizen Yanmar Turkey Makine A.Ş. Tarım İş Kolu ve İş Geliştirme Müdürü Murat Balkan Kanbir, şirket olarak partnerlerine bakışlarını şöyle ifade ediyor:

“Yanmar şirketler grubu, dünya çapında üretim, satış, araştırma ve geliştirme yapan 115'in üzerinde şirketten oluşuyor. 21 bin çalışana sahip bu büyük çatının altında Asya ve Avrupa’da bulunan beş AR-GE merkezi ile; başta traktörler, tarım makineleri ve ekipmanları olmak üzere deniz motorları, iş makinaları, enerji sistemleri, endüstriyel motorlar, makina parça ve komponentleri sağlayıcısı olarak inovatif ve kalıcı çözümler üretiyoruz.

Yanmar Turkey olarak, Türk üreticilerle bahsettiğim büyük bilgi birikimimizi ve üstün kalite standartlarımızı paylaşarak benzer imkanlara sahip olmalarını arzuluyoruz ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda daha önce benzeri görülmemiş AYP (Authorized Yanmar Partner / Yetkilendirilmiş Yanmar İş Ortağı) adını verdiğimiz bir modeli geliştirdik. YTAgri markamız için çalıştığımız tüm üreticilerimize yani “AYP”lerimize Yanmar’ın AR&GE ve kalite standartlarını öğretiyor ve uygulattırıyoruz. Bu sayede Türk tarım ekipman ve makine sektörüne Yanmar'ın başarılı modelini aşılayarak daha verimli, sürdürülebilir ve yüksek kaliteli ürünler üretebilecekleri bir düzeye çıkarmayı hedefliyoruz. Bugüne kadar 10'a yakın önemli Türk tarım ekipmanı üreticisi ile iş birliği gerçekleştirdik. Her geçen gün bu ortaklıklara yenisi ekleyerek devam ediyoruz. Türk tarımına katkıda bulunmak amacıyla AR-GE, mühendislik ve kalite standartlarını yükseltmek için çaba harcıyoruz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.