“Akran zorbalığı sınır tanımıyor” haberlerine ilişkin ailelerle ilgili inceleme başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “Akran zorbalığı sınır tanımıyor” haberlerine ilişkin gelen ihbarlara yönelik ailelerle ilgili inceleme sürecini başlatıldığını duyurdu.

“Akran zorbalığı sınır tanımıyor” haberlerine ilişkin ailelerle ilgili inceleme başladı
Yayınlama: 27.09.2023
0
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “Akran zorbalığı sınır tanımıyor…” haberlerine ilişkin ailelere yönelik inceleme sürecinin başlatıldığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde:

“Bazı basın yayın organlarında “Akran zorbalığı sınır tanımıyor…” başlıklı haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasın uygun görülmüştür.

Haberlere konu olan görüntüler ile ilgili 13.09.2023 tarihinde bakanlığımıza gelen ihbar üzerine ivedilikle İI Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından ailelere yönelik inceleme süreci başlatılmıştır.

Yapılan incelemeler sonucunda, mağdur kız çocuğuna yönelik danışmanlık, eğitim ve sağlık tedbir kararları, suça sürüklenen üç çocuk hakkında ise danışmanlık ve sağlık tedbir kararları alınması uygun görülmüştür. Çocuğun üstün yararı gereğince İzmir İl Müdürlüğümüz tarafından olaya dair basına yansıyan video görüntülerine erişim engeli talep edilmiştir. Bakanlık olarak davaya müdahil olarak, hukuki süreci yakından takip etmeyi sürdüreceğiz.”


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.